Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Do rannej kávy si nasypte čajovú lyžičku. Posilníte si imunitu a váha pôjde dole

9.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kwikas). Káva je veľmi obľúbený nápoj, bez ktorého si mnohí ľudia nevedia predstaviť deň. Poteší svojou chuťou, ako aj mnohými vlastnosťami. Stojí za to vedieť, že s pridaním určitého korenia dokáže ešte viac. Pomôže pri chudnutí a posilní imunitu. To však nie je všetko. Zistite, prečo by ste mali […]
Menej ako 1 min. min.

9.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kwikas).

Káva je veľmi obľúbený nápoj, bez ktorého si mnohí ľudia nevedia predstaviť deň. Poteší svojou chuťou, ako aj mnohými vlastnosťami. Stojí za to vedieť, že s pridaním určitého korenia dokáže ešte viac. Pomôže pri chudnutí a posilní imunitu. To však nie je všetko. Zistite, prečo by ste mali siahnuť po káve s kurkumou.

Káva s kurkumou pôsobí na imunitu a pomáha pri chudnutí. Čo ešte stojí za to o nej vedieť?
Foto: shutterstock/kwikas

Kurkuma, ktorá je už po stáročia známa svojimi mnohými zdraviu prospešnými účinkami, sa už nejaký čas stáva čoraz obľúbenejším prídavkom do kávy. Takýto nápoj nie je len obohatením chuti, ale ponúka aj mnoho zdravotných výhod. To je silný argument pre zaradenie kurkumy do vášho každodenného rituálu pitia kávy.

Aké sú výhody pitia kávy s kurkumou? Existuje pomerne mnoho výhod

Kurkuma je v kuchyni obľúbeným korením, ktoré sa ľahko pridáva do omáčok, mäsových jedál alebo polievok. Je ľahko rozpoznateľná vďaka svojej charakteristickej farbe, ako aj sladkej a štipľavej chuti. O jej vlastnostiach sa tiež oplatí zistiť viac, pretože po pridaní do kávy dokáže veľa.

Káva s kurkumou dokáže okrem iného znížiť zápal v tele. Je to vďaka kurkumínu prítomnému v korení, ktorý pôsobí na zápalové faktory a tiež znižuje bolesť a opuchy. Silné protizápalové, antioxidačné a antimikrobiálne vlastnosti sú jednou z najväčších výhod kurkumy.

To však nie je všetko. Pitie kávy s kurkumou zlepšuje aj fungovanie tráviaceho systému. Môže pomôcť zmierniť žalúdočné ťažkosti, ako je nadúvanie alebo bolestivé kŕče. Káva s kurkumou je solídnou dávkou zdravia, pretože zlepšuje činnosť mozgu a ovplyvňuje aj imunitu, čo je v súvislosti s prichádzajúcou jeseňou mimoriadne dôležité.

Čo robí káva s kurkumou? Na chudnutie a viac

Káva s kurkumou vám pomôže schudnúť.
Foto: shutterstock/Tero Vesalainen

Kombinácia kávy a zlatého korenia má na telo viacero účinkov. Prečo piť kávu s kurkumou? Existuje veľa odpovedí. Takýto nápoj vám môže dodať nielen energiu, ale aj zlepšiť náladu. To sa vám určite bude hodiť počas daždivých jesenných rán.

Okrem toho sa oplatí zaradiť „kurkumovú kávu“ do svojho denného režimu, ak chcete schudnúť. Kurkuma totiž môže mať priaznivý vplyv na metabolizmus, čo prispeje k úbytku hmotnosti.

Vďaka svojim protizápalovým a antibakteriálnym vlastnostiam môže kurkuma pridaná do kávy pomôcť aj pri kožných problémoch, ako je napríklad akné. Je tiež spojencom, pokiaľ ide o reguláciu hladiny cukru v krvi.

Ako pripraviť kávu s kurkumou?

Receptov na prípravu kávy s kurkumou je pomerne veľa. Každý podľa svojej chuti!
Foto: shutterstock/Capturastock

Ako vidíte, káva s kurkumou má mnoho výhod a priaznivo pôsobí na organizmus. Stojí za to zaradiť ju do svojej každodennej rutiny, najmä preto, že príprava takéhoto nápoja nie je zložitá.

Ak chcete pripraviť kávu s kurkumou, jednoducho pridajte štipku kurkumy do pripraveného nápoja a dôkladne premiešajte. Na zvýraznenie chuti môžete pridať aj iné korenie, ako napríklad škoricu alebo kardamón. Takáto zmes bude hitom, keď príde na blížiace sa jesenné dni.

Nápadov na prípravu aromatického nápoja s kurkumou je pomerne veľa. Zlaté korenie môžete skombinovať s espressom alebo si pripraviť latte či cappuccino. Kávu si môžete ľahko prispôsobiť, vďaka čomu bude nápoj chutný a zároveň zdravý.

Redakcia Vášeň v tebe,

Súvisiace články:

Pochádza z najväčších suchozemských zvierat. Cena za balenie je ohromujúca aj pre fajnšmekrov

Začínate deň kávou? Lekári odporúčajú piť iný nápoj na prázdny žalúdok

The post Do rannej kávy si nasypte čajovú lyžičku. Posilníte si imunitu a váha pôjde dole appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie