Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Do tohto jednoduchého domáceho stimulátora uhoriek sa zbláznili všetci záhradkári. Pripravte si ho a zbierajte nezabudnuteľnú úrodu

Čím hnojiť uhorky, aby vám krásne prospievali a boli samý kvet? Skúsení pestovatelia majú práve s týmito hnojivom len tie najlepšie skúsenosti. Hľadáte alternatívy k priemyselným hnojivám? Zaujímajú vás možnosti, ako ľahko a lacno prilepšiť uhorkám a zaistiť nielen kvalitný rast, ale aj násadu na kvet a zrenie plodov? Rozhodne nie ste sami. Pozrite, aké […]
2 min.

Čím hnojiť uhorky, aby vám krásne prospievali a boli samý kvet? Skúsení pestovatelia majú práve s týmito hnojivom len tie najlepšie skúsenosti.

Hľadáte alternatívy k priemyselným hnojivám? Zaujímajú vás možnosti, ako ľahko a lacno prilepšiť uhorkám a zaistiť nielen kvalitný rast, ale aj násadu na kvet a zrenie plodov?

Rozhodne nie ste sami. Pozrite, aké hnojivá odporúčajú ostrieľaní záhradkári.

Zalievanie uhoriek sódou a ďalšími domácimi hnojivami

Vezmite to pekne od podlahy! Použiť sa totiž dá kde čo, aj keď jedlá sóda je bezpochyby skvelým prostriedkom a bio stimulátorom zelene všetkého druhu.

Respektíve sa hodí na všetko okrem kyslomilných rastlín, pretože sóda je zásaditá, nehodí sa preto k rododendronom či azalkám, ale aj reďkovkám, petržlenovým vňaťom, paprikám alebo niektorým druhom zemiakov, rebarbore i čučoriedkam, srstkám či ríbezliam.

Avšak pokiaľ ňou zalejete alebo prihnojíte rastlinu raz, vôbec nič hrozné sa nestane.

Okrem sódy však môžete použiť aj ďalšie účinné hnojivá domácej produkcie, ktoré vás nebudú nič stáť. Napríklad sa hodia aj banánové šupky.

Tie sú známe predovšetkým vysokým obsahom draslíka a fosforu, ktoré rastliny potrebujú na vývoj kvetov a plodov.

Navyše obsahujú šupky aj mikroživiny ako je vápnik či magnézium. Banánové šupky je možné celé alebo nasekané k rastlinám zahrabať.

Pripraviť môžete tiež nálev z banánových šupiek alebo prášok zo sušených banánov pridávajte do zálievky.

Deficit vápnika vo forme zasychania koncov plodov sa prejavuje síce klasicky predovšetkým na paradajkách, ale môže k nemu dochádzať aj pri uhorkách.

Pokiaľ chcete pôdu obohatiť o vápnik, rastlinám stačí ponúknuť prášok z vaječných škrupín. Podrvené škrupiny možno tiež primiešať do pôdy, ale aj prášok rozmiešať vo vode a vodou zalievať.

Uhorky budú tiež veľmi prospievať vďaka nálevu z kompostu, ktorý necháte vo vode máčať deň alebo dva. Pred zalievaním kompost rozmiešajte od dna, aby sa dostal von z krhly spoločne s vodou.

Hnojiť môžete aj mäsokostnou múčkou

Stále častejšie sa môžete dočítať aj o rybej alebo mäsokostnej múčke. Je to síce hnojivo, ktoré bežne doma nemávame, ale na druhú stranu si niektorí aj s výrobou takého hnojiva doma dokážu poradiť.

Ide o zvyšky, respektíve prevažne rozomleté ​​kosti z rýb alebo iných zvierat.

Aby boli kosti mäkké a vhodné na rozdrvenie, nutné je ich 12 až 24 hodín variť a následné sušiť po dobu zhruba 4 hodín na 70 °C.

Potom je možné kosti po malých dávkach drviť v mažiari alebo v sekáčiku. Vznikne tak hnojivo bohaté na fosfor čiže podporu kvitnutia a zrenia plodov.

The post Do tohto jednoduchého domáceho stimulátora uhoriek sa zbláznili všetci záhradkári. Pripravte si ho a zbierajte nezabudnuteľnú úrodu appeared first on Šikovník.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie