Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Do tohto mesta na juhu Slovenska mieri britská firma. Zamestná stovky ľudí

Levičania, ale aj obyvatelia okolitých miest, majú dôvod na radosť. Britský producent kozmetiky presúva svoju výrobu na Slovensko, konkrétne do Levíc. O téme informoval portál TVNOVINY. Výroba zubnej pasty nie je v Leviciach nový pojem Tento priemysel tu už funguje niekoľko rokov. Ročne sa tu vyrobí až 600 miliónov kusov zubnej pasty, ktoré sa následne expandujú […]
Menej ako 1 min. min.

Levičania, ale aj obyvatelia okolitých miest, majú dôvod na radosť. Britský producent kozmetiky presúva svoju výrobu na Slovensko, konkrétne do Levíc. O téme informoval portál TVNOVINY.

Výroba zubnej pasty nie je v Leviciach nový pojem

Tento priemysel tu už funguje niekoľko rokov. Ročne sa tu vyrobí až 600 miliónov kusov zubnej pasty, ktoré sa následne expandujú do viac ako sto krajín sveta.

Britská firma Haleon sa ale rozhodla ukončiť výrobu zubných pást v meste Maidenhead neďaleko Londýna. To v konečnom dôsledku znamená, že celá výroba sa presúva na Slovensko. Pôjde konkrétne o zubné pasty Sensodyne.

Po strategickom prehodnotení svojich globálnych výrobných kapacít sme dospeli k záveru, že náš závod v Maidenheade už nie je životaschopným variantom pre výrobu našich produktov.

V britskom závode pracovalo približne 400 zamestnancov, ktorí tak prišli o prácu. Je tak veľmi pravdepodobné, že rovnaký počet miest sa bude musieť doplniť v závode v Leviciach.

Prácu nájdu stovky zamestnancov. Zdroj: shutterstock.com/Studio Romantic

Nebude to však hneď, rozšírenie závodu, spolu s náborom nových zamestnancov, je plánované počas najbližších dvoch rokov. Levice zaujali tým, že majú vhodnejšie strategické postavenie, pretože v tesnej blízkosti je dodávateľ obalov aj logistické centrum.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Spoločnosť Haleon sa rozhodla odčleniť sa od výrobcu liekov GSK a zamerať sa na zníženie svojho dlhu. Už v marci 2023 spoločnosť oznámila, že pristúpila k znižovaniu nákladov, aby počas obdobia najbližších troch rokov ušetrila 300 miliónov libier.

Levice

Levice sú mesto na Slovensku ležiace v Nitrianskom kraji. Sú sídlom najväčšieho okresu na Slovensku a zároveň 18. najväčším mestom na Slovensku. Sú vzdialené 45 kilometrov východne od Nitry, 29 kilometrov južne od Novej Bane, 43 kilometrov juhozápadne od Banskej Štiavnice a 55 kilometrov severne od Štúrova. Najbližším mestom sú 10 km vzdialené Tlmače.

 

Zaujímate sa o to, ako odísť do dôchodku so štedrým pasívnym príjmom? Pozrite si naše video.

The post Do tohto mesta na juhu Slovenska mieri britská firma. Zamestná stovky ľudí appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie