Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Do začiatku kontinentálneho šampionátu U18 v Banskej Bystrici zostáva 100 dní

Banskej Bystrici ostáva presne 100 dní do začiatku majstrovstiev Európy do 18 rokov v atletike, ktoré sa uskutočnia od 18. do 21. júla 2024. Celkový počet účastníkov smeruje na Národný atletický štadión Vojenského športového centra Dukla na Štiavničkách, kde sa majstrovstvá budú konať, a to je 1102 reprezentantov zo 48 krajín. Spolu s členmi realizačných […]
Menej ako 1 min.

Banskej Bystrici ostáva presne 100 dní do začiatku majstrovstiev Európy do 18 rokov v atletike, ktoré sa uskutočnia od 18. do 21. júla 2024.

Celkový počet účastníkov smeruje na Národný atletický štadión Vojenského športového centra Dukla na Štiavničkách, kde sa majstrovstvá budú konať, a to je 1102 reprezentantov zo 48 krajín. Spolu s členmi realizačných tímov to znamená 1556 potenciálnych účastníkov. Organizátori sa chystajú na hladký priebeh podujatia s 150 rozhodcami a 350 dobrovoľníkmi.

Prezident Európskej atletiky Dobromir Karamarinov vyjadril dôveru vo vynikajúci šampionát a spomenul, že Banská Bystrica ako hostiteľské mesto bolo vybrané pred dvoma rokmi. Primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko pozval fanúšikov na podujatie, kde sa budú môcť zúčastniť a podporiť mladých športovcov z celej Európy.

Organizačný výbor pracuje na zabezpečení všetkých potrebných detailov pre úspešné podujatie. Vstupenky sú už v predaji od decembra 2023. Multifunkčný športový stánok má kapacitu 7 381 divákov a bude slúžiť ako miesto konania majstrovstiev.

Slovensko zatiaľ má 14 limitárov na tohtoročné ME do 18 rokov. Organizátori dúfajú, že SR bude mať v hre približne tri desiatky účastníkov. Predchádzajúce majstrovstvá ukázali, že tieto podujatia majú význam pre rozvoj mladých talentov v atletike a pre celkový športový svet.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie