Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dobrá správa pre dlžníkov. Štát im zadarmo poskytne žiadané služby

Rezort zdravotníctva chce rozšíriť nárok na poskytnutie neodkladnej zdravotnej starostlivosti pre dlžníkov a osoby bez domova. Týmto krokom tak Ministerstvo zdravotníctva SR reaguje na analýzu neziskovej organizácie Depaul Slovensko. Výsledky ukázali, že novela z roku 2011, ktorá redukovala nárok na zdravotnú starostlivosť pre dlžníkov iba na neodkladnú zdravotnú starostlivosť, nemotivovala dlžníkov platiť svoje dlhy. Naopak […]
Menej ako 1 min. min.

Rezort zdravotníctva chce rozšíriť nárok na poskytnutie neodkladnej zdravotnej starostlivosti pre dlžníkov a osoby bez domova. Týmto krokom tak Ministerstvo zdravotníctva SR reaguje na analýzu neziskovej organizácie Depaul Slovensko.

Výsledky ukázali, že novela z roku 2011, ktorá redukovala nárok na zdravotnú starostlivosť pre dlžníkov iba na neodkladnú zdravotnú starostlivosť, nemotivovala dlžníkov platiť svoje dlhy. Naopak najviac na to doplatili ľudia bez domova, ktorým sa podľa analýzy zhoršilo zdravie. Zároveň sa zvýšili náklady pre štát, keďže cena hospitalizácie ľudí bez domova stojí takmer 4-krát viac ako hospitalizácie zvyšku populácie.

Dlžníci a ľudia bez domova dostanú zdravotnú starostlivosť

Uvedenú problematiku rezort zdravotníctva prediskutoval s odborníkmi a podľa ich názoru každá choroba môže byť chronická. Preto Ministerstvo zdravotníctva SR pristúpilo k príprave novely zákona, v ktorom pri dlžníkoch a osobách bez domova navrhujeme rozšíriť ich nárok na poskytnutie neodkladnej zdravotnej starostlivosti aj o poskytnutie a úhradu všeobecnej ambulantnej starostlivosti a ošetrovateľskej starostlivosti poskytovanú prostredníctvom agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti,“ priblížilo ministerstvo práce s tým, že uvedenú problematiku prediskutovalo s odborníkmi a podľa ich názoru každá choroba môže byť chronická.

Aktuálne majú za cieľ v strednom a dlhodobom horizonte znížiť náklady vynakladané na neodkladnú zdravotnú starostlivosť pre tieto osoby.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Zdravotná starostlivosť pre všetkých

Vedenie Depaulu Slovensko vidí riešenie tohto problému v sprístupnení zdravotnej starostlivosti, bez ohľadu na dlh na zdravotnom poistení, vzdelávaní zdravotníkov a komunikácii destigmatizácie ľudí bez domova.

Neznamená to, že všetky problémy súvisiace so zdravím ľudí bez domova budú tým vyriešené, no podarilo by sa odstrániť kľúčovú prekážku nedostupnosti zdravotnej starostlivosti,” vyhlásil riaditeľ Depaul Slovensko Jozef Kákoš.

Zlepšiť zdravotnú starostlivosť pre ľudí bez domova by pomohli aj terénne a komunitné zdravotnícke služby, ktoré v súčasnosti na Slovensku nemajú vytvorené podmienky na fungovanie. „Právo na zdravie považujem za základné ľudské právo. Zdravotná starostlivosť by mala byť poskytovaná na základe potrieb ľudí a každý by mal mať rovnaké šance na zdravie,” uzavrela jedna z analytikov a lekárka občianskeho združenia EQUITA Michaela Kostičková.

The post Dobrá správa pre dlžníkov. Štát im zadarmo poskytne žiadané služby appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie