Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

DOBRÁ SPRÁVA ZO ZDRAVOTNÍCTVA: Náročný proces verejného obstarávania zhotoviteľa novej Univerzitnej nemocnice svätého Martina je ukončený. Víťaz, ktorým …

🟢 DOBRÁ SPRÁVA ZO ZDRAVOTNÍCTVA: Náročný proces verejného obstarávania zhotoviteľa novej ⚕️ Univerzitnej nemocnice svätého Martina je ukončený. Víťaz, ktorým je 🦺 skupina dodávateľov, môže začať už čoskoro stavať. Nová nemocnica má ambíciu stať sa nielen špičkovým zdravotníckym zariadením pre pacientov, ale aj významným miestom pre výučbu budúcich lekárov. Projekt úplne novej martinskej nemocnice sa […]
Menej ako 1 min. min.

🟢 DOBRÁ SPRÁVA ZO ZDRAVOTNÍCTVA:

Náročný proces verejného obstarávania zhotoviteľa novej ⚕️ Univerzitnej nemocnice svätého Martina je ukončený. Víťaz, ktorým je 🦺 skupina dodávateľov, môže začať už čoskoro stavať. Nová nemocnica má ambíciu stať sa nielen špičkovým zdravotníckym zariadením pre pacientov, ale aj významným miestom pre výučbu budúcich lekárov.

Projekt úplne novej martinskej nemocnice sa zrodil ešte počas vlády Petra Pellegriniho. Oproti pôvodným predpokladom došlo k jednej a pochopiteľnej zmene: v dôsledku vysokej INFLÁCIE už nebudú na výstavbu nemocnice stačiť pôvodne naplánované európske prostriedky.

Ministerka Zuzana Dolinková preto zajtra požiada vládu, aby sa uznesením zaviazala, že zvyšné prostriedky nájde buď zmenami a úsporami v Pláne obnovy, eurofondoch, alebo v prostriedkoch štátneho rozpočtu.

I keď finančné prostriedky budú reálne potrebné až v roku 2027, táto garancia vlády môže odštartovať skutočnú výstavbu už počas niekoľkých dní.

#zdravotnictvo



Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie