Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dobré časy na burze. Index Dow Jones má za sebou najlepší týždeň v tomto roku

Akcie v USA uzavreli v piatok zmiešane. Kľúčový index Dow Jones Industrial Average vzrástol ôsmy obchodný deň po sebe a zaznamenal najlepší týždeň v tomto roku. Dow Jones si v piatok pripísal 125,08 bodu alebo 0,32 percenta a uzavrel na 39 512,84 bodu. Širší index S&P 500 sa zvýšil o 0,16 percenta na 5222,68 bodu. Technologický index Nasdaq […]
Menej ako 1 min. min.

Akcie v USA uzavreli v piatok zmiešane. Kľúčový index Dow Jones Industrial Average vzrástol ôsmy obchodný deň po sebe a zaznamenal najlepší týždeň v tomto roku.

Dow Jones si v piatok pripísal 125,08 bodu alebo 0,32 percenta a uzavrel na 39 512,84 bodu. Širší index S&P 500 sa zvýšil o 0,16 percenta na 5222,68 bodu. Technologický index Nasdaq Composite takmer stagnoval, keď stratil 0,03 percenta a uzavrel na 16.340,87 bodu.

Akcie v Spojených štátoch prevažne posilnili, majú za sebou tretí ziskový týždeň

Všetky tri hlavné americké indexy majú za sebou pozitívny týždeň. Dow Jones, ktorý stúpol o 2,16 percenta, zaznamenal štvrtý týždenný nárast po sebe a najvyšší od decembra. S&P 500 aj Nasdaq majú za sebou tretie týždenné posilnenie, keď si polepšili o 1,85 percenta, respektíve o 1,14 percenta.

Optimizmus investorov schladila správa Michiganskej univerzity, ktorá ukázala, že inflačné očakávania spotrebiteľov sa v máji zvýšili. To podkopalo nádeje, že americká centrálna banka by mohla čoskoro začať znižovať úrokové sadzby.

Ďalším negatívnym faktorom bolo zhoršenie nálady spotrebiteľov, keď príslušný index padol na 67,4 bodu zo 76 bodov v apríli a dostal sa na najnižšiu úroveň za 6 mesiacov.

Investori teraz čakajú na budúcotýždňovú správu o aprílovom vývoji indexu spotrebiteľských cien.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie