Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dobrovoľní hasiči pomáhali pri záplavách

Pri mimoriadnej udalosti spôsobenej prívalovými dažďami v mestskej časti Kynek na ulici Nad Hrabinou zasahovali oba mestské dobrovoľné hasičské zbory (DHZ). Na mieste záplav boli veľmi rýchlo po tom, čo domy zasiahla vlna vody a blata. Už dve hodiny po výzve od mesta nastúpili príslušníci DHZ mesta Nitra Pribina aj s technikou na miesto udalosti. „Hasiči sa […]
Menej ako 1 min. min.

Pri mimoriadnej udalosti spôsobenej prívalovými dažďami v mestskej časti Kynek na ulici Nad Hrabinou zasahovali oba mestské dobrovoľné hasičské zbory (DHZ).

Na mieste záplav boli veľmi rýchlo po tom, čo domy zasiahla vlna vody a blata. Už dve hodiny po výzve od mesta nastúpili príslušníci DHZ mesta Nitra Pribina aj s technikou na miesto udalosti.

„Hasiči sa uvoľnili z práce a ponáhľali sa zachraňovať zdravie a materiál obyvateľov. V neľahkých podmienkach sa k nim neskôr pripojil aj hasič našej druhej DHZ mesta Nitra,“ povedal Dalibor Dubiňák, referent civilnej ochrany z nitrianskej radnice.

Dobrovoľní hasiči pomáhali do neskorých nočných hodín. Obdiv za to si zaslúžia hlavne preto, že títo ľudia museli na ďalší deň ráno nastúpiť do svojho civilného zamestnania.

Dobrovoľní hasiči veria, že takéto kritické udalosti sa nebudú opakovať a a že svoju techniku budú prezentovať už iba na akciách mimo skutočných zásahov.

(TH)
foto: (DD)

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie