Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dodge Charger Daytona – a je to tu: Prvý a jediný elektrický muscle car. Konečne REDNECK EV?

Dodge dnes oficiálne predstavil nový Charger vo verzii Daytona. Tak sa totiž volá elektrická verzia novej generácie. A áno, bude aj spaľovacia. Ale až o rok a žiadna V8, ale R6 s dvomi turbami. Pravdou ale je, že Dodge verí, že jeho nový Charger Daytona bude tým pravým, prvým a jediným red neck elektromobilom. A […]
Menej ako 1 min. min.

Dodge dnes oficiálne predstavil nový Charger vo verzii Daytona. Tak sa totiž volá elektrická verzia novej generácie. A áno, bude aj spaľovacia. Ale až o rok a žiadna V8, ale R6 s dvomi turbami. Pravdou ale je, že Dodge verí, že jeho nový Charger Daytona bude tým pravým, prvým a jediným red neck elektromobilom. A síce autom, ktoré bude schopné presvedčiť na prechod na elektrický pohon aj americkú lúzu populáciu. Kým Ford sa o to snažil prostredníctvom F-150 Lightning a Mustangom Mach-e a príliš mu to nevyšlo, Dodge verí, že prestavba svalnatého auta na svalnatý elektromobil je to pravé orechové, ten zlatý grál elektromobility. Niečo ako čokoľvek od Tesly, alebo prípadne totálna kravina od Tesly…

Nový Charger stojí na novej STLA Large platforme. Jej výhodou má byť prirodzený sklon k elektromobilite, no zároveň možnosť využívania rôznych zdrojov energie. Nový Charger Daytona má vo svojej uvádzacej verzii R/T hmotnosť skromných 2650 kg. Za to môže fakt, že Dodge sa napriek možnostiam novej platformy využiť 800 V architektúru rozhodol staviť na overenú 400 Voltovku a masívnu vyše 100 kW batériu. Tá by skromnejšej verzii R/T mala priniesť dojazd 510 km a aktuálne vrcholná špecifikácia Scat Pack 418 km. Pritom ale Charger Daytona ponúkne výkon nabíjania až 350 kW a schopnosť baterky okamžite vypluť masívnych 550 kW. Vďaka tomu dokáže R/T ponúknuť 503 koní a 548 Nm. Scat Pack ponúkne 679 koní a 850 Nm krútiaceho momentu. Scat Pack dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,3 sekundy a štvrť míle by mal zvládnuť za 11,5 sekúnd. To ale len v prípade, že pod plným plynom na volante stlačíte tlačidlo Powershot, ktorý pridá vyše 40 koní na max. 15 sekúnd. Po takomto zrýchlení musíte počkať aspoň ďalších 30 sekúnd, kým bude powershot dostupný znova. Dostupný bude samozrejme aj Fratzonic výfukový systém – systém kombinujúci výfuky s klapkami a reproduktormi pre mocný zvuk inak tichého elektrického auta.

Auto dostane kopu jazdných režimov vrátane drag race, dostane tiež masívne šesťpiestikové brzdy, LSD diff vzadu a brutálne základné pneu s rozmermi 305 vpredu a 325 mm vzadu s pneumatikamy Good Year Eagle F1 Super Car 3. Auto má vo všetkých verziách pohon výhradne oboch náprav. Charger pritom nie je žiaden drobec, jeho celková dĺžka je bezmála 5,2 metra, pritom môže byť dvoj i štvordverovou verziou. V oboch prípadoch je nový Charger liftbackom s batožinovým priestorom s veľkosťou do 642 litrov. vpredu má pritom ešte ďalších 42 litrov. Výroba auta začne tento rok.

The post Dodge Charger Daytona – a je to tu: Prvý a jediný elektrický muscle car. Konečne REDNECK EV? appeared first on automotoblog.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie