Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dogecoin verzus Dogeverse – ktorý z týchto meme coinov má väčší potenciál?

Dogecoin a Dogeverse. Dve kryptomeny z rodiny DOGE, inšpirované psím plemenom Shiba Inu, patria medzi projekty, ktoré tento mesiac stoja za povšimnutie. Na jednej strane stojí už etablovaný Dogecoin s masívnou komunitou a širokým prijatím medzi obchodníkmi. Na strane druhej sa o pozornosť hlási jeho mladšia a dynamickejšia verzia – Dogeverse. Tá prináša inovatívnu multi-chain […]
Menej ako 1 min. min.

Dogecoin a Dogeverse. Dve kryptomeny z rodiny DOGE, inšpirované psím plemenom Shiba Inu, patria medzi projekty, ktoré tento mesiac stoja za povšimnutie. Na jednej strane stojí už etablovaný Dogecoin s masívnou komunitou a širokým prijatím medzi obchodníkmi. Na strane druhej sa o pozornosť hlási jeho mladšia a dynamickejšia verzia – Dogeverse. Tá prináša inovatívnu multi-chain operabilitu a vysoké odmeny za staking. Ktorý z týchto meme coinov má na prahu býčej sezóny väčší potenciál rastu?

Dogecoin je dlhodobo v top 10 všetkých kryptomien. Udrží si svoju pozíciu aj naďalej?

Kryptomena Dogecoin pôvodne vznikla ako vtipná paródia na Bitcoin. Vďaka správne nastavenej marketingovej stratégii a popularite aj medzi známymi osobnosťami sa táto humorná psia kryptomena postupne prepracovala medzi popredné decentralizované aktíva. Dokonca si dlhodobo drží pozíciu ako jedna z top 10 kryptomien z hľadiska tržnej kapitalizácie.

Dogecoin používa proof-of-work (POW) mechanizmus pričom využíva vlastnú blockchainovú sieť založenú na bitcoinovom kóde. Hoci ide o energeticky náročný spôsob overovania transakcií, záujemcov o ťažbu Dogecoinu aspoň poteší hash algoritmus Scrypt. Ten je oproti bitcoinovému algoritmu menej náročný na výpočtový výkon a pamäť.

Aktuálne sa Dogecoin obchoduje pri trhovej cene približne 0,159 dolára, čím sa drží na podobnej hladine, ako počas predchádzajúcich týždňov​​​​. S očakávaným bull runom môžeme predpokladať jeho ďalší rast, avšak netreba zabúdať na silnú volatilitu a s ňou spojené riziká. Dogecoin je silne ovplyvnený sociálnymi médiami a podporou verejne známych osobností, najmä Elona Muska. Jeho tweety a vyjadrenia môžu spôsobiť náhle cenové výkyvy​.

Na rozdiel od Bitcoinu, Dogecoin nemá stanovený maximálny počet mincí, čo môže viesť k inflačnému tlaku. Zainteresovaným investorom neujde fakt, že budúci vývoj Dogecoinu závisí od mnohých faktorov, ako technické inovácie, širšia adopcia, alebo trhové trendy. Dogecoin má potenciál udržať si svoju pozíciu medzi poprednými kryptomenami, pokiaľ dokáže využiť tieto faktory v svoj prospech.

Prvý Doge meme token, ktorý beží na šiestich blockchainoch? To je Dogeverse

Keď sa v apríli na kryptotrhu objavil nový projekt Dogeverse, prekvapil aj samotných tvorcov. Už počas prvých 10 dní predpredaja sa totiž vyzbieralo 7 miliónov dolárov. K dnešnému dňu sa táto hodnota vyšplhala na 15 miliónov, čím sa naplnil pevný limit predpredaja. Záujem investorov však neutícha. Poďme sa preto pozrieť na charakteristiky, ktoré vlastníkov tejto meme kryptomeny presvedčili.

Dnešnú dobu charakterizuje rýchly vývoj technológií a ich vzájomná konektivita. Tvorcovia projektu Dogeverse tak prinášajú investorom coin, ktorý so sebou nesie slobodu flexibilného obchodovania na globálnom trhu s kryptomenami. Dogeverse totiž využíva multi-chain technológiu, čo mu umožňuje fungovať na viacerých blockchainoch. Používatelia budú môcť obchodovať tokeny DOGEVERSE na šiestich hlavných sieťach, a to Ethereum, BNB Chain, Polygon, Solana, Avalanche a Base. Na premostenie medzi blockchainmi používa vlastnú funkciu Dogeverse Bridge. Sú to práve možnosti výberu blockchainov s najnižšími poplatkami, rýchlosť transakcií a jednoduchý prístup k rôznym dApps, ktoré predstavujú nepopierateľné výhody multi-chainovej operability.

Tvorcovia projektu prichádzajú s víziou prepojiť kryptokomunity, ktoré oslovujú tokeny s tematikou Doge. Hlavnou postavou projektu je preto vesmírny pes Cosmo, zrodený zo supernovy, ktorý má schopnosť presúvať sa závratnou rýchlosťou medzi rôznymi blockchainmi.

Token Dogeverse. Zdroj: thedogeverse.com

Celková ponuka tokenov DOGEVERSE je nastavená na 200 miliárd, pričom 15 % z tohto objemu tvorcovia vyčlenili na predpredaj. Významnú časť tokenov alokovaili na podporu komunitných aktivít, marketingové kampane a ďalší rozvoj ekosystému Dogeverse. Obmedzené množstvo natívnej kryptomeny môže zabezpečiť, že cena tokenov DOGEVERSE bude rásť so zvyšujúcou sa adopciou a ich používaním v rámci ekosystému.

Dogeverse zároveň ponúka zaujímavé staking odmeny s ročným percentuálnym výnosom (APY) 53 %.  Investorom tak poskytuje dlhodobý pasívny príjem z uzamknutia tokenov. Napriek ukončeniu predpredaja ešte stále máte pár dní na využitie dostupnej ceny 0,00031 dolárov. Na základe priebehu fundraisingu sa dá očakávať, že token po uvedení na burzách výrazne znásobí svoju hodnotu.

Tokenomika Dogeverse. Zdroj: thedogeverse.com

Navštíviť Dogeverse

Silný vyzývateľ v súboji o jednotku medzi meme tokenmi

Uvedenie tokenu DOGEVERSE na decentralizované (DEX) burzy a následne na centralizované (CEX) burzy je ďalším strategicky zvoleným krokom. Prvé DEX listingy umožnia investorom ľahký prístup k obchodovaniu tokenu, čím sa zvýši jeho likvidita a viditeľnosť na trhu. Nástroje ako DEXTools a Birdeye zároveň poskytnú obchodníkom možnosti využívať komplexnejšie analýzy.

Dogeverse, rovnako ako Bitcoin, má limitovaný objem coinov v obehu. Táto obmedzená ponuka môže so stúpajúcim dopytom viesť k dlhodobému rastu hodnoty coinu. V porovnaní s kryptomenou Dogecoin je tak menej náchylný na infláciu.

Záver

Na prahu býčej sezóny sa investorom opäť naskytuje príležitosť zaradiť do svojho portfólia perspektívne digitálne aktíva. Či už siahnete po meme coine Dogecoin alebo po inovatívnejšom Dogeverse, netreba zabúdať na volatilitu, ktorou sú kryptomeny charakteristické. Šikovným investorom by však práve prudké cenové výkyvy mohli v nadchádzajúcich týždňoch priniesť zaujímavé zisky.

K potenciálnemu úspechu Dogeverse môže prispieť záujem o multi-chain riešenia. Token DOGEVERSE prináša používateľom výhody, ktoré im dávajú náskok oproti investorom fungujúcim len na jednej sieti. Príliv investícií hneď v začiatkoch projektu spolu so strategicky nastavenou tokenomikou sú pevným základom pre rastový potenciál. Táto kombinácia dáva projektu Dogeverse bezkonkurenčnú výhodu. Tokeny DOGEVERSE za predpredajnú cenu si ešte stále môžete kúpiť priamo na webstránke projektu.

Web Dogeverse

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o či si môžete dovoliť prísť!

The post Dogecoin verzus Dogeverse – ktorý z týchto meme coinov má väčší potenciál? appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie