Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Doháňa vás tento pohľad k slzám? Zmiešajte s vodou a nastriekajte si tuje. Takto zachránite hnednúce stromy

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grandpa). Chce sa vám pri pohľade na vaše thuje plakať? Keď zelené kríky začnú meniť farbu, je to znamenie, že s nimi niečo nie je v poriadku a musíte rýchlo odstrániť príčinu ich slabosti. Je možné zachrániť hnedé tuje? Zväčša sa vám podarí zachrániť stromy aj sami. Chce sa […]
Menej ako 1 min. min.

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grandpa).

Chce sa vám pri pohľade na vaše thuje plakať? Keď zelené kríky začnú meniť farbu, je to znamenie, že s nimi niečo nie je v poriadku a musíte rýchlo odstrániť príčinu ich slabosti. Je možné zachrániť hnedé tuje? Zväčša sa vám podarí zachrániť stromy aj sami.

Chce sa vám pri pohľade na vaše thuje plakať? Keď zelené kríky začnú meniť farbu, je to znamenie, že s nimi niečo nie je v poriadku a musíte rýchlo odstrániť príčinu ich slabosti.
Foto: shutterstock/Grandpa

Slováci milujú tuje a vo svojich záhradách ich pestujú vo veľkom množstve. Esteticky pôsobiace stromy sú nielen ozdobou pozemku, ale poskytujú aj ochranu pred zvedavými susedmi. Zvyčajne si nevyžadujú veľkú starostlivosť a sú pomerne odolné voči vonkajším vplyvom, ale sú chvíle, keď potrebujú našu pomoc.

Čo sa deje s tujou, ktorá hnedne? Príčin môže byť niekoľko

Keď tuja zhnedne, znamená to, že strom má nejaké problémy. Je to varovný signál, a ak mu nezabezpečíte správne podmienky, môžete sa s jeho pestovaním rozlúčiť. Mierne zhnednutie ihličia môže byť prirodzeným životným cyklom rastliny, ale keď strom viditeľne chradne, príčinu treba hľadať inde. Čo môže tuje poškodiť?

Nedostatok živín. Táto rastlina potrebuje na správny rast draslík, dusík alebo horčík, takže ak ich má nedostatok, spôsobuje to žltnutie.

Nedostatočné zavlažovanie. Počas období sucha potrebujú tuje pravidelný prísun vody, preto musíme zabezpečiť ich správne zavlažovanie. Treba však dbať na dostatočné odvodnenie. Stojatá voda môže viesť k hnilobe koreňov a úhynu rastliny.

Nevhodne zvolené miesto. Ak sú tuje vysadené na mieste, kde je veľmi veterno, môže dôjsť k mechanickému poškodeniu a následne k zhnednutiu.

Choroby a škodcovia. Rastlina napadnutá hubami alebo mšicami nápadne chradne, preto je dôležité stromy často pozorovať a kontrolovať, či na nich nečíhajú nezvaní hostia. Ak spozorujete napadnutie alebo škodcov, použite vhodné opatrenia na ochranu rastlín.

Ak máte podozrenie, že vaše rastliny napadla pleseň, ktorá je príčinou ich slabosti, pripravte si domáci postrek pomocou liehového octu. Jednoducho zmiešajte 250 ml octu v litri vody a postriekajte ním postihnuté miesta
Foto: shutterstock/Dmitrii Pridannikov

Je možné zachrániť hnedé tuje? Viete, čo im je? Môžete zachrániť stromy

Ak máte podozrenie, že vaše rastliny napadla pleseň, ktorá je príčinou ich slabosti, pripravte si domáci postrek pomocou liehového octu. Jednoducho zmiešajte 250 ml octu v litri vody a postriekajte ním postihnuté miesta. Tento postup opakujte dvakrát týždenne, kým sa rastliny nevyliečia.

TIP! Pred postrekom nezabudnite, že musíte odstrániť všetky napadnuté vetvičky. Zabránite tak ďalšiemu šíreniu huby.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nevylievajte ju do umývadla, ale zalejte ňou tuje. Stromy budú po zime prospievať a ožijú

Ako ďaleko od plota by ste mali vysadiť tuje? Dodržte túto vzdialenosť a vyhnete sa sporu so susedom

The post Doháňa vás tento pohľad k slzám? Zmiešajte s vodou a nastriekajte si tuje. Takto zachránite hnednúce stromy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie