Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dokážeme poraziť Smer, teší sa Šimečka. Načrtol, ako chce s PS vyhrať aj parlamentné voľby

“Potvrdilo sa, že na Slovensku dokážeme poraziť Smer. Je to veľmi dôležitá vzpruha pre ľudí do najbližšieho obdobia. A zároveň dôležitý odkaz, ktorý vyslali voliči tejto vláde – brzdite, naozaj si nemôžete dovoliť všetko,” reaguje na zatiaľ neoficiálne výsledky eurovolieb šéf víťaznej strany PS Michal Šimečka.  Zároveň približuje, čo čaká jeho hnutie, pričom hovorí o […]
Menej ako 1 min. min.

“Potvrdilo sa, že na Slovensku dokážeme poraziť Smer. Je to veľmi dôležitá vzpruha pre ľudí do najbližšieho obdobia. A zároveň dôležitý odkaz, ktorý vyslali voliči tejto vláde – brzdite, naozaj si nemôžete dovoliť všetko,” reaguje na zatiaľ neoficiálne výsledky eurovolieb šéf víťaznej strany PS Michal Šimečka. 

Zároveň približuje, čo čaká jeho hnutie, pričom hovorí o tvrdej práci. Progresívci sa podľa neho musia poriadne ukotviť v každom jednom slovenskom regióne.

Eurovoľby online: Neoficiálne výsledky ukazujú výhru PS. V Rakúsku podľa odhadov vyhrali pravicoví populisti

“Cestovať a byť čo najviac s ľuďmi po celej krajine, rozprávať sa s nimi a získavať čo najširšiu podporu. A zároveň rozpracovať komplexný program pre budúcnosť Slovenska,” opisuje, ako podľa neho PS môže uspieť v komunálnych a parlamentných voľbách.

Upriamuje pozornosť na fakt, že PS sa v porovnaní s eurovoľbami v roku 2019 podarilo približne zdvojnásobiť počet hlasov, ktoré získalo.

Účasť v eurovoľbách bola historická. Aký je dôvod, že Progresívne Slovensko porazilo Smer, objasňuje expert

Výsledok Smeru a Republiky podľa neho potvrdzuje, že spoločnosť je polarizovaná. Považuje aj za úlohu progresívcov spraviť všetko preto, aby aspoň časť ich voličov presvedčili, že existujú lepšie cesty k naplneniu ich potrieb, ako voľba strán, “ktoré žiaľ často šíria nenávisť a klamstvá.”

PS podľa neoficiálnych výsledkov vyhralo voľby do Európskeho parlamentu so ziskom 27,81 percenta hlasov a obsadí šesť z 15 slovenských mandátov. Za ňou nasleduje Smer, ktorému odovzdalo hlas 24,76 percenta voličov a voličiek. Hranicu piatich percent – potrebnú na zisk poslaneckého mandátu – prekonali taktiež strany Republika (12,53 percenta), Hlas (7,18 percenta) a KDH (7,15 percenta).

 

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie