Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dokument EÚ naznačuje prísnejšie obmedzenia fajčiarov. Bude to zakázané aj na balkónoch?

Podľa uniknutého dokumentu z Európskej komisie sa pripravujú ďalšie prísne obmedzenia pre fajčiarov. Informácie o tomto dokumente priniesol server Euronews (európsky spravodajský portál). Nové smernice majú rozšíriť zákaz fajčenia na mnohé ďalšie verejné priestory. Medzi nimi sa spomínajú terasy kaviarní, zoologické záhrady či autobusové zastávky. „Plány, ktoré mala v utorok prijať exekutíva EÚ, rozšíria súčasné […]
Menej ako 1 min. min.

Podľa uniknutého dokumentu z Európskej komisie sa pripravujú ďalšie prísne obmedzenia pre fajčiarov. Informácie o tomto dokumente priniesol server Euronews (európsky spravodajský portál).

Nové smernice majú rozšíriť zákaz fajčenia na mnohé ďalšie verejné priestory. Medzi nimi sa spomínajú terasy kaviarní, zoologické záhrady či autobusové zastávky. „Plány, ktoré mala v utorok prijať exekutíva EÚ, rozšíria súčasné usmernenia z roku 2009, ktorých cieľom je znížiť vystavenie pasívnemu fajčeniu na verejných miestach, na pracoviskách a vo verejnej doprave,” uvádza Euronews.

Netýka sa to len klasických cigariet

Návrh sa zameriava nielen na klasické cigarety, ale aj na novšie výrobky. Cieľom je obmedziť „zahrievané tabakové výrobky a elektronické cigarety, či už s obsahom nikotínu alebo bez neho.” Komisia chce regulovať aj „náhrady tabaku a akékoľvek iné produkty uvoľňujúce dym a/alebo aerosól.”

 

Medzi navrhované zóny bez dymu patria vonkajšie alebo čiastočne kryté priestory spojené s reštauráciami a kaviarňami, ako sú strechy, balkóny a terasy. Rovnako sa hovorí o dôležitých dopravných uzloch: „fajčenie by sa zakázalo aj vo vonkajších priestoroch spojených s pracoviskami, nemocnicami a domovmi dôchodcov.”

Ochrana detí je ďalším kľúčovým aspektom návrhu. Zákaz by sa mal týkať rekreačných oblastí, kde sa pohybujú deti – verejné ihriská, zábavné parky, kúpaliská a zoologické záhrady. Zahŕňa aj vzdelávacie priestory od škôlok až po univerzity.

Hoci bolo predloženie návrhu pôvodne plánované na január, jeho odloženie vyvolalo obavy o záväzok EÚ voči protitabakovej agende. Euronews dodáva: „Revidované usmernenia sú súčasťou rozsiahlejšieho plánu Komisie na boj proti rakovine, ktorého cieľom je dosiahnuť do roku 2040 ‘generáciu bez tabaku’, do roku 2025 znížiť spotrebu tabaku o 30 % a znížiť podiel fajčenia v EÚ na 5 %.”

Je dôležité poznamenať, že tieto smernice nie sú pre členské štáty záväzné. Poskytujú však rámec, ktorým sa krajiny môžu riadiť pri svojom úsilí o zníženie výskytu rakoviny súvisiacej s užívaním tabaku.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Za fajčenie na tomto mieste vám hrozí pokuta

The post Dokument EÚ naznačuje prísnejšie obmedzenia fajčiarov. Bude to zakázané aj na balkónoch? appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie