Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dolinková čelí odvolávaniu opozičných strán

Opozičné hnutia PS, KDH a Slovensko podali návrh na odvolanie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) z funkcie. Ich dôvody sú viaceré a zahŕňajú neriešenie problémov v zdravotníctve, ako je kolabujúci ambulantný sektor a nedostatok sestier. Okrem toho kritizujú aj ohrozovanie eurofondov a údajne netransparentné rozhodnutie týkajúce sa výstavby koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách. Tento […]
Menej ako 1 min. min.

Opozičné hnutia PS, KDH a Slovensko podali návrh na odvolanie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) z funkcie.

Ich dôvody sú viaceré a zahŕňajú neriešenie problémov v zdravotníctve, ako je kolabujúci ambulantný sektor a nedostatok sestier. Okrem toho kritizujú aj ohrozovanie eurofondov a údajne netransparentné rozhodnutie týkajúce sa výstavby koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách.

Tento krok vyvolal reakciu zo strany SaS, ktorá zvolanie mimoriadnej schôdze nepodporila. SaS argumentuje, že za niektoré z problémov, ktoré vedú k odvolaniu ministerky, sú zodpovední aj niektorí opoziční politici.

Ministerka Dolinková nazvala opozičnú iniciatívu “úbohým politikárčením” a vyjadrila presvedčenie, že je to prejav zúfalstva poslancov Mareka Krajčího a Oskara Dvořáka. Podľa nej aj stanovisko SaS svedčí o tom, že niektorí politici v minulosti zlyhali, čo sa týka rozhodnutí v zdravotníctve.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie