Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dolinková: Kardiologické oddelenie v Trenčíne je funkčné a jeho chod zabezpečený

www.slovanskenoviny.sk/rss Kardiologické oddelenie vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne je podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) funkčné a jeho chod je plynule zabezpečený. Medializované informácie, ktoré hovoria o opaku, považuje za dezinformácie. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu. „Vedenie nemocnice ma bezodkladne informovalo o výpovediach štyroch lekárov, opäť to opakujem, ktorí predstavujú úhrnne výkon takmer […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Kardiologické oddelenie vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne je podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) funkčné a jeho chod je plynule zabezpečený. Medializované informácie, ktoré hovoria o opaku, považuje za dezinformácie. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu.

„Vedenie nemocnice ma bezodkladne informovalo o výpovediach štyroch lekárov, opäť to opakujem, ktorí predstavujú úhrnne výkon takmer 1,5 lekára, a jeden lekár na plný úväzok. Od júla nastúpili na oddelenie traja lekári, o nástupe ďalších lekárov nemocnica aktuálne rokuje,“ priblížila ministerka, ktorá oddelenie v pondelok navštívila.

Medializované informácie o kolapse oddelenia považuje za dezinformácie a šírenie poplašných správ. „Nejde o žiadne kardiologické centrum, ako zavádzajúco informujú opoziční politici. To má úplne iné parametre a kapacity (konkrétne 80 a viac lôžok, dve až tri sály, funguje 24 hodín, sedem dní v týždni). Hovoríme o kardiologickom oddelení a dnes som na vlastné oči videla funkčné oddelenie, ktorého chod je plynule zabezpečený, pacientov a ošetrujúcich lekárov. Navyše, existuje potenciál na zvýšenie kapacity daného oddelenia, ale postupne,“ doplnila Dolinková.

Podotkla, že rezort je zároveň v kontakte s výborom pracovnej skupiny Intervenčnej kardiológie Slovenskej kardiologickej spoločnosti. „Jeho členovia vedenie rezortu zdravotníctva informovali, že sú v kontakte s novým vedením nemocnice, ako aj s novým primárom tunajšej kardiológie a vyjadrili im dôveru,“ uviedla.

Súčasnú situáciu na oddelení kritizovali viaceré opozičné strany, ktoré Dolinkovú vyzvali, aby predstavila konkrétne riešenia. Celkovo dostala Fakultná nemocnica v Trenčíne výpovede štyroch lekárov pracujúcich na čiastočný úväzok. Voči tvrdeniam o kolapse kardiológie sa ohradila. Deklarovala, že je zabezpečené riadne poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

hlavnydennik.sk

Príspevok Dolinková: Kardiologické oddelenie v Trenčíne je funkčné a jeho chod zabezpečený je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie