Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dolinková očakáva, že štátna poisťovňa v lehote dní predloží ozdravné opatrenia

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) očakáva, že štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa v lehote dní predstaví opatrenia na stabilizáciu jej hospodárenia. Uviedla to v stanovisku po tohtotýždňovom zasadnutí Rady pre tvorbu rozpočtu v oblasti zdravotníctva, kde sa venovali aj hospodáreniu zdravotných poisťovní. O predloženie opatrení VšZP požiadal aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, podľa ktorého […]
Menej ako 1 min. min.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) očakáva, že štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa v lehote dní predstaví opatrenia na stabilizáciu jej hospodárenia.

Uviedla to v stanovisku po tohtotýždňovom zasadnutí Rady pre tvorbu rozpočtu v oblasti zdravotníctva, kde sa venovali aj hospodáreniu zdravotných poisťovní.

O predloženie opatrení VšZP požiadal aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, podľa ktorého sa v nej očakáva v tomto roku strata 169 miliónov eur.

“O aktuálnej hospodárskej situácii vo VšZP som komunikovala s predsedom ÚDZS, ako aj s generálnym riaditeľom VšZP. V zmysle záverov ÚDZS čakám na predloženie ozdravných opatrení zo strany VšZP, ktoré, verím, že budú predstavené v lehote dní. Po oboznámení sa s týmito návrhmi VšZP budeme informovať o ďalších krokoch vo veci stabilizácie finančnej kondície štátnej zdravotnej poisťovne,” poznamenala šéfka rezortu zdravotníctva.

Rada pre tvorbu rozpočtu v oblasti zdravotníctva zasadala v utorok na ministerstve zdravotníctva. Zúčastnili sa na nej zástupcovia rezortu financií, všetkých troch zdravotných poisťovní aj vedenia Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Diskutovali najmä o výdavkoch verejného zdravotného poistenia na poskytovanie zdravotnej starostlivosti, ale aj o limite výdavkov na zdravotnú starostlivosť na tento rok, ktorý predstavuje sumu vo výške 7 682 169 080 eur.

Prítomní sa dohodli, že budú hľadať systémové opatrenia na zlepšenie výhľadu hospodárenia zdravotných poisťovní. Ďalšie stretnutie sa má uskutočniť koncom júla.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie