Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dolinková pripúšťa transformáciu nemocníc na akciovky, no nie v blízkom čase

Ministerstvo zdravotníctva a financií rokujú o návrhoch opatrení na minimalizovanie zadlžovania štátnych nemocníc. Uviedla to šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Dolinková pred stredajším rokovaním vlády. Pripustila, že možným scenárom bude aj transformácia nemocníc na akciové spoločnosti, no nie v blízkom čase. “Aj toto je v hre, ale nie určite v nejakom blízkom časovom horizonte. (…) Aby […]
Menej ako 1 min. min.

Ministerstvo zdravotníctva a financií rokujú o návrhoch opatrení na minimalizovanie zadlžovania štátnych nemocníc.

Uviedla to šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Dolinková pred stredajším rokovaním vlády. Pripustila, že možným scenárom bude aj transformácia nemocníc na akciové spoločnosti, no nie v blízkom čase.

“Aj toto je v hre, ale nie určite v nejakom blízkom časovom horizonte. (…) Aby sme mohli transformovať nemocnice na akciové spoločnosti, tak musíme mať funkčný systém DRG a teda ten zatiaľ nemáme pri všetkých zdravotných výkonov, pretože inak by nemala žiadna transformácia zmysel,” poznamenala.

Dolinková zároveň ozrejmila, že ministerstvo zdravotníctva v otázke systémových opatrení proti zadlžovaniu nemocníc úzko kooperuje s rezortom financií.

“Presne teraz prebiehajú medzirezortné rokovania na úrovni MZ SR, MF SR, na úrovni štátnych tajomníkov, generálnych tajomníkov služobného úradu, a keď prídeme k nejakému záveru, tak ten materiál určite pôjde na vládu,” dodala.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie