Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Domáca klimatizácia. Znižuje teplotu až o 5 stupňov C!

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Je jednoduchá na výrobu, lacná, ekologická a naozaj to funguje. Domáca klimatizácia je skutočným hitom. Vďaka nej prežijete horúce týždne v komfortných podmienkach a za nízku cenu. Tento patent by mal poznať každý. Domáca klimatizácia.Foto: shutterstock/fizkes Domáca klimatizácia. Znižuje teplotu až o 5 stupňov Celzia! Je len začiatok […]
Menej ako 1 min. min.

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes).

Je jednoduchá na výrobu, lacná, ekologická a naozaj to funguje. Domáca klimatizácia je skutočným hitom. Vďaka nej prežijete horúce týždne v komfortných podmienkach a za nízku cenu. Tento patent by mal poznať každý.

Domáca klimatizácia.
Foto: shutterstock/fizkes

Domáca klimatizácia. Znižuje teplotu až o 5 stupňov Celzia!

Je len začiatok leta a horúčavy si už vyberajú svoju daň. Teplota cez deň presahuje 26 stupňov Celzia a takéto horúčavy je ťažké vydržať. Klimatizácia je dar z nebies, no nie každý ju má. Okrem toho je toto riešenie drahé a môže nepriaznivo ovplyvniť zdravie. Lacnejšie a bezpečnejšie bude používať domáce prostriedky na chladenie miestnosti.

Eco-cooler je veľmi jednoduché zariadenie, ktoré dokáže úspešne nahradiť skutočnú klimatizáciu. Na jeho výrobu potrebujete len hrubú lepenku a plastové fľaše. Možno je to ťažké uveriť, ale vďaka nemu môže teplota v miestnosti klesnúť až o 5 stupňov Celzia.

Ako vyrobiť eco-cooler – návod v piatich krokoch

Pozbierajte PET fľaše s uzáverom (čím ich je viac a čím sú väčšie, tým lepšie) a pripravte si hrubú veľkú kartónovú škatuľu.

Kartón odrežte na veľkosť okna, do ktorého umiestnite ekochladič; Fľaše rozrežte na polovicu a odrežte vrchné časti uzáverov.

Do kartónu vyrežte toľko otvorov, koľko je fliaš – veľkosť otvorov by mala byť prispôsobená priemeru hrdla fľaše (nesmú byť príliš veľké).

Do každého otvoru vložte hrdlo fľaše a na druhej strane ho utiahnite uzáverom.

Umiestnite „klimatizáciu“ do okna – širokými časťami fliaš von (dôležité je, aby boli umiestnené proti vetru) a počkajte na efekt.

Vo videu nižšie môžete vidieť, ako presne to funguje.

Ak sa vám však „stavba“ takýchto zariadení zdá príliš komplikovaná, máme ešte jednoduchší spôsob. Všetko, čo potrebujete, je ventilátor a fľaše s vodou alebo miska a ľad.

Eco-cooler je príliš komplikovaný. Máme ešte jednoduchší spôsob chladenia v horúcich dňoch

V prvej verzii musíte plastové fľaše naplniť vodou a vložiť do mrazničky. Po niekoľkých hodinách ich vyberte a umiestnite pred ventilátor. Vďaka tomuto triku bude rozvádzať chladný vzduch po miestnosti. Bez zamrznutých fliaš ventilátor produkuje iba teplý „vietor“, ktorý v tomto teple veľmi nepomáha.

Druhá verzia je mierne odlišná. Cieľom je umiestniť misku ľadu pred ventilátor. Účinok bude úplne rovnaký. Niektorí odporúčajú, aby nádoba bola kovová a voda slaná, aby mohla zostať dlhšie teplá.

Stále to nie je všetko. Máme pre vás ďalší patent na zamedzenie vytopenia bytu. Potrebujete len jeden prípravok, ktorý kúpite v každej lekárni za pár eur. Hovoríme o izotermickej fólii známej aj ako NRC fólia.

NRC fólia.
Foto: shutterstock/Pavlo Lys

NRC fólia sa tiež nazýva fólia života, a to z dobrého dôvodu. Toto je základný prvok každej lekárničky. Používa sa na zahriatie ľudí, ktorým je zima, ale dá sa použiť aj na boj s teplom. Nemusíte sedieť zabalený vo fólii. Stačí ju umiestniť do okna vášho bytu.

Znie to neuveriteľne, ale je to veľmi účinný spôsob, ako zabrániť prehrievaniu bytu. Termofólia má dve strany: striebornú a zlatú. Tá prvá zadržiava teplo, preto by sme ju v lete mali umiestniť vonku.

Dôležité je, že termofólia na rozdiel od roliet neobmedzuje viditeľnosť. V byte nebude horúco, ale ani tma. Použitie tohto šikovného triku vás nenúti používať svetlo počas dňa.

Fólia v okne odráža slnečné žiarenie a účinne chráni byt pred prehrievaním. Tento neskutočne jednoduchý a lacný spôsob vám umožní prežiť horúčavy v meste. Celkom dobrý efekt môžete dosiahnuť aj použitím bežného alobalu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nemáte klimatizáciu? Váš byt vychladíte rýchlo a lacno

Letná sladkosť bez cukru? Moja mama mi povedala tento spoľahlivý recept. Deti ju milujú!

The post Domáca klimatizácia. Znižuje teplotu až o 5 stupňov C! appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie