Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Domáca pasca na sršne, ktorú vyrobíte ľahko sami. Stačia vám tri veci

Jar nie je len o krásne kvitnúcich rastlinách, ale aj o hmyze, ktorý sa v záhradách pohybuje. Ak neviete, ako sa zbaviť sršňov domácimi metódami, potom zistite, ako im dať poriadne zabrať. Tu je pasca na sršne, ktorú si môžete vytvoriť pomocou 4 produktov. Teplejšie mesiace patria hlavne hmyzu, s ktorým sa stretnutie môže skončiť […]
Menej ako 1 min. min.

Jar nie je len o krásne kvitnúcich rastlinách, ale aj o hmyze, ktorý sa v záhradách pohybuje. Ak neviete, ako sa zbaviť sršňov domácimi metódami, potom zistite, ako im dať poriadne zabrať. Tu je pasca na sršne, ktorú si môžete vytvoriť pomocou 4 produktov.

Teplejšie mesiace patria hlavne hmyzu, s ktorým sa stretnutie môže skončiť bolestivo. Mnoho ľudí sa sršňov bojí, len čo sa objavia na obzore, a niet divu, pretože ich jed v koncentrácii až 90 mg na kg môže byť pre človeka smrteľný. Okrem toho, relaxovanie v záhrade a počúvanie večného bzučania sršňov berie všetok pôžitok z oddychu. Čím by sa mali sršne prilákať do pasce? Nič iné ich neprekvapí.

Čoho sa sršne boja?

Na prvý pohľad sa môže zdať, že sršne sa ničoho neboja, avšak nie je to pravda. Ak sa tohto hmyzu bojíte a spozorovali ste ho vo svojej záhrade, vedzte, že nezaútočí hneď. Sršne boli démonizované a nebezpečnejšie ako ony sú menšie osy. Tie prvé pristúpia k obrane až vtedy, keď vycítia ohrozenie. Z tohto dôvodu hniezdo sršňov sami nezlikvidujte tak, že ho hodíte do ohňa alebo zalejete vriacou vodou.

Najlepšie sú prírodné spôsoby, ako sa sršňov zbaviť, a ak si všimnete votrelcov vo svojej záhrade, oplatí sa okamžite konať. Tento hmyz má citlivý čuch a predovšetkým neznáša vôňu špecifických rastlín, ktoré ho z vášho pozemku rýchlo vyženú. Najúčinnejším odstrašujúcim prostriedkom pre sršne je cesnak, ale aj tymián, mäta, verticillium, ako aj eukalyptus. Na tento účel mnohí ľudia vysádzajú tieto rastliny do záhonov alebo pripravujú postreky na sršne z ich olejov, ktoré majú, žiaľ, len dočasný účinok. Existuje pasca na sršne, ktorá funguje okamžite a zároveň účinne likviduje tento hmyz?

Ako sa zbaviť sršňov domácim spôsobom?

Táto pasca na sršne je skutočným spestrením leta v záhrade a dokonca sa dá povedať, že hmyz do nej spadne sám – ako slivky do kompótu! Na jej prípravu potrebujete plastovú fľašu, najlepšie s objemom 1 liter, povrázok, 1 čajovú lyžičku cukru a tajnú prísadu, 500 ml piva. Sršne sa v tejto pasci zlikvidujú samy! Na začiatok odrežte horné 2/3 výšky fľaše, potom ju otočte a vložte do nej lievik. Po stranách urobte dva otvory, aby ste mohli pascu ľahko nainštalovať do záhrady.

Čím prilákate sršne do tejto domácej pasce? Do fľaše nalejte pivo a nasypte cukor, čo je kombinácia, ktorá bude pre ne sladkým, ale smrtiacim trikom. Teraz uchopte povrázok a zaveste pascu na miesto, kde najčastejšie vidíte sršne. Najlepšie miesta budú tie, ktoré sú v záhrade najmenej navštevované. Vo videu nájdete celý návod na túto pascu:

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie