Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Domáca zmrzlina z dvoch ingrediencií. Ovocie zabalím, dám do mrazničky a potom ho rozmixujem so smotanovou prísadou

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Lohachova). Namiesto toho, aby ste sa ponáhľali do obchodu pre drahú a chemickú zmrzlinu, je lepšie si ju vyrobiť doma. S mojím šikovným receptom budete potrebovať len dve ingrediencie. Hlavnú úlohu zohrávajú zrelé banány, stačí ich spojiť so smotanovým prídavkom a môžete vyraziť. Na letné horúčavy sa oplatí […]
Menej ako 1 min. min.

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Lohachova).

Namiesto toho, aby ste sa ponáhľali do obchodu pre drahú a chemickú zmrzlinu, je lepšie si ju vyrobiť doma. S mojím šikovným receptom budete potrebovať len dve ingrediencie. Hlavnú úlohu zohrávajú zrelé banány, stačí ich spojiť so smotanovým prídavkom a môžete vyraziť.

Na letné horúčavy sa oplatí mať po ruke recept na domácu a expresnú banánovú zmrzlinu
Foto: shutterstock/Anna Lohachova

Počasie nás rozmaznáva, ale dlhotrvajúce horúčavy nás môžu aj unaviť! Preto sa oplatí mať po ruke recept na domácu a expresnú banánovú zmrzlinu. Túto chuť sa nedá napodobniť a čo je najdôležitejšie, samotná príprava je hračka.

Domáca zmrzlina z dvoch ingrediencií. Stačia banány a smotana

Jún je mesiacom úžasných vôní a chutí. V kuchyni kraľujú ľahké a zdravé jedlá a trochu sa odľahčuje aj v sekcii dezertov. Zabudneme na viacvrstvové koláče a babičkine torty a snívame o osviežení, napríklad koktaily a samozrejme, zmrzlina. Zdá sa, že nemusíte bežať do obchodu alebo zmrzlinárne, aby ste si vychutnali tú najlepšiu chuť. S mojou domácou metódou si môžete pripraviť ten najlepší dezert pod slnkom.

Najjednoduchšiu zmrzlinu si môžete pripraviť z dvoch ingrediencií. Zrelé banány a mliečny výrobok – najlepšie šľahačková smotana – sú nevyhnutné. Očistíme ovocie, nakrájame ho a vložíme do mrazničky. Stačí všetko rozmixovať a máte hotovo! Jednoduchšie ani rýchlejšie to už byť nemôže.

V horúcom lete väčšinou snívame o osviežení. Okrem zmrzliny je vhodný napríklad banánový koktejl
Foto: shutterstock/Davizro Photography

Recept na banánovú zmrzlinu. Chutí fenomenálne

Ingrediencie:

dva-tri zrelé banány,

niekoľko lyžíc 33-percentnej smotany,

voliteľne – kúsky čokolády, škorica, kokosové hobliny, orechy alebo iné obľúbené ovocie.

Ovocie ošúpte a nakrájajte na plátky. Potom banány vložte do fólie alebo na podnos a vložte do mrazničky. Po niekoľkých hodinách ich vyberte a vložte do vysokej misy.

K mrazeným banánom pridajte smotanu. Tip – môžete pridať aj čokoládu nakrájanú na kúsky, kokosové hobliny, orechy, ovocie, napr. malé kúsky jahôd, čučoriedok, malín. Všetky prísady rozmixujte do krémovej konzistencie.

Takto pripravená zmrzlina je pripravená na podávanie – výborná je v kornútkoch, oblátkach alebo podávaná v pohároch. Dobrú chuť!

Spôsob podávania môžete upraviť podľa potreby. Pri mixovaní zmrzliny môžete pridať aj iné ovocie alebo spomínanú čokoládu. Chuť bude potom rovnako zaujímavá ako pri klasickej verzii.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako si vyrobiť zmrzlinu doma? Takto krémovú zmrzlinu nenájdete v žiadnej zmrzlinárni. Toto je jednoduchý recept

Sladké občerstvenie s jahodami a mascarpone. Tieto dezerty schovajte pred labužníkmi

The post Domáca zmrzlina z dvoch ingrediencií. Ovocie zabalím, dám do mrazničky a potom ho rozmixujem so smotanovou prísadou appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie