Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Domáci botox za drobné. Táto maska robí zázraky

14.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Tradičný botox sa čoraz viac stáva minulosťou a my sa obraciame k prevencii alebo účinnej a čoraz prirodzenejšej starostlivosti o pleť. Málokto vie, že niektoré drahé kozmetické prípravky sa dajú úspešne nahradiť domácim produktom, ktorý máme po ruke za pár drobných. Účinok je úžasný a pleť vyzerá […]
Menej ako 1 min. min.

14.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Tradičný botox sa čoraz viac stáva minulosťou a my sa obraciame k prevencii alebo účinnej a čoraz prirodzenejšej starostlivosti o pleť. Málokto vie, že niektoré drahé kozmetické prípravky sa dajú úspešne nahradiť domácim produktom, ktorý máme po ruke za pár drobných. Účinok je úžasný a pleť vyzerá ako ošetrená.

Ako želatínová maska funguje?
Foto: shutterstock/New Africa

Musíte na ošetrenia a kozmetiku míňať majetok? Je všeobecne známe, že najdrahšie výrobky nie sú vždy tie najlepšie a že babičkine patenty dokážu zázraky. Táto maska je hitom internetu a pleť po nej je šialene hladká, pekne vypnutá a osviežená.

Domáci botox alebo jednoduchá maska za drobné

Do módy sa vracajú kozmetické triky a domáca kozmetika bez umelých a zbytočných prísad – a to je šťastie, pretože veľmi často môžu drogériové hity za pár eúr alebo domáce masky urobiť pre pleť viac dobrého ako značkové krémy, za ktoré musíte zaplatiť kopu peňazí. Jednou z takýchto metód je používanie veľmi jednoduchej želatínovej masky. Všetko, čo potrebujete, je obyčajná potravinárska želatína z obchodu za pár drobných.

Ako želatínová maska funguje?

Ako je možné, že takýto jednoduchý výrobok môže mať veľký účinok na pleť? Je to veľmi jednoduché. Želatína vzniká čiastočnou hydrolýzou kolagénu, základného stavebného prvku našej pokožky, ktorý je okrem iného zodpovedný za jej pevnosť a pružnosť. Časom sa množstvo kolagénu produkovaného v pokožke začne znižovať, v dôsledku čoho pokožka stráca svoju pevnosť, tón a objavujú sa prvé vrásky.

Masky, ktoré zaschnú na pokožke a potom sa odstránia, majú aj jemný peelingový účinok.
Foto: shutterstock/Ahanov Michael

Želatínová maska navyše pomáha pleť pekne vypnúť a vyčistiť. Je to maska, ktorá sa podobá na peelingové výrobky z drogérie, takže pomáha zachytiť nečistoty, ktoré ste neodstránili pri umývaní tváre. Má tiež regeneračné, vyživujúce a hydratačné účinky. Možno ju použiť aj na pleť so sklonom k akné, pretože výborne čistí póry a odstraňuje prebytočný kožný maz.

Masky, ktoré zaschnú na pokožke a potom sa odstránia, majú aj jemný peelingový účinok. Táto maska sa dokonca niekedy nazýva „žehlička na vrásky“. Ako si ju pripraviť?

Ako pripraviť želatínovú masku?

Príprava masky je veľmi jednoduchá a nezaberie veľa času. Všetko, čo potrebujete, je potravinárska želatína a trochu vody. Nezabudnite si kúpiť obyčajnú želatínu bez farbív a zbytočných prísad.

Želatínu stačí rozpustiť vo vode tak, aby mala konzistenciu hustého gélu. Masku môžete tiež trochu obohatiť a vodu nahradiť vaječným bielkom alebo jogurtom, ktorý má tiež upokojujúce, hydratačné a vyživujúce vlastnosti. Aby sa zložky spojili, musíte tekutú zložku pred pridaním do želatíny trochu zohriať.

Príprava masky je veľmi jednoduchá a nezaberie veľa času.
Foto: shutterstock/BLACKDAY

Keď zmes vychladne, naneste ju na očistenú a osušenú pokožku tváre a krku. Najlepšie je nechať ju na pleti pôsobiť 15 až 30 minút, tak dlho zvyčajne trvá, kým tenká vrstva želatíny zhustne. Nezabudnite si vždy urobiť test, aby ste zistili, či vám kozmetický prípravok (dokonca aj doma vyrobený) nespôsobuje alergickú reakciu.

Môžete ju zmyť vlažnou vodou. Potom použite hydratačný krém a máte hotovo. Najlepšie funguje, keď sa používa raz týždenne, ale rozdiel si všimnete už po jednom použití – pleť je žiarivejšia, pevnejšia a vyzerá lepšie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyrobte si sladkú masku na tvár. Stačí na to 15 minút. Vaša pleť bude hladká a jemná

Domáca maska na suché ruky. Potrebujete len 2 prísady z vašej kuchyne

The post Domáci botox za drobné. Táto maska robí zázraky appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie