Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Domáci liek na švehly obyčajné v dome. Jednoduchá a lacná pasca

18.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Macronatura.es). Švehly obyčajné sú škodcovia, ktorí obývajú naše domovy a spôsobujú veľa problémov. Môžu poškodiť tapety, knihy a iné predmety každodennej potreby. Boj s týmto drobným hmyzom je nevyhnutný na ochranu nášho domáceho prostredia. Ako sa zbaviť švehiel?Foto: shutterstock/Macronatura.es Švehla obyčajná je druh dlhý asi 12 mm, ktorý uprednostňuje […]
Menej ako 1 min. min.

18.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Macronatura.es).

Švehly obyčajné sú škodcovia, ktorí obývajú naše domovy a spôsobujú veľa problémov. Môžu poškodiť tapety, knihy a iné predmety každodennej potreby. Boj s týmto drobným hmyzom je nevyhnutný na ochranu nášho domáceho prostredia.

Ako sa zbaviť švehiel?
Foto: shutterstock/Macronatura.es

Švehla obyčajná je druh dlhý asi 12 mm, ktorý uprednostňuje tmavé a vlhké miesta. Obľubujú najmä papier, čo vysvetľuje, prečo ich často nájdeme medzi našimi knihami a dokumentmi. Aby sa minimalizovalo riziko ich výskytu, stojí za to zabezpečiť správne vetranie v kúpeľni, pravidelné vetranie miestností, inštalovať dobrý ventilátor a používať absorbéry vlhkosti.

Natalie Bungay, špecialistka z British Pest Control Association, v rozhovore pre „The Sun“, navrhuje, ako efektívne chrániť svoj domov pred týmito nezvanými hosťami.

Ako sa zbaviť švehiel?

Ako efektívne riešenie sa môže podľa odborníčky ukázať jednoduchá a lacná pasca. Stačí sa zásobiť vodou a papierom, napríklad starými novinami. Noviny zrolujte do rolky, zaistite gumičkami a potom namočte vodou – tak, aby boli vlhké, ale nie premočené. Pripravený papier položte na tanierik a nechajte ho cez noc.

Ak švehly obývali náš dom, mali by sa dostať do takejto pasce. Ráno stačí vyhodiť noviny alebo papier a tento úkon zopakovať, ak sa vo vašom byte predsa len objaví tento hmyz.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Z kúska alobalu vyrobím malé „vankúšiky“ a poukladám ich na parapet. Tento trik ma zachraňuje po večeroch

Nebezpečné komáre okupujú Európu. Odborníčka varuje pred epidémiou

The post Domáci liek na švehly obyčajné v dome. Jednoduchá a lacná pasca appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie