Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Domáci recept na Pumpkin Spice sirup. Neodolateľná chuť jesene

Pumpkin spice sirup je neoddeliteľnou súčasťou jesene, ktorá dokáže premeniť aj obyčajný nápoj či dezert na príjemný a voňavý zážitok. Táto lahodná kombinácia sladkého tekvicového pyré, škorice, zázvoru a muškátového orieška v každom dúšku evokuje pocit tepla a pohodlia. Či už si ho pridáte do kávy, čaju alebo dokonca polejete palacinky, pumpkin spice sirup vás […]
Menej ako 1 min. min.

Pumpkin spice sirup je neoddeliteľnou súčasťou jesene, ktorá dokáže premeniť aj obyčajný nápoj či dezert na príjemný a voňavý zážitok. Táto lahodná kombinácia sladkého tekvicového pyré, škorice, zázvoru a muškátového orieška v každom dúšku evokuje pocit tepla a pohodlia. Či už si ho pridáte do kávy, čaju alebo dokonca polejete palacinky, pumpkin spice sirup vás okamžite prenesie do chladných, farebných dní jesene, keď si radi vychutnávame príjemné chvíle doma s niečím sladkým a voňavým v rukách.

Ingrediencie

250 ml vody

200 g hnedého cukru (môže byť aj biely, ale hnedý dodá sirupu bohatšiu chuť)

60 g tekvicového pyré (najlepšie z pečenej tekvice Hokkaido alebo maslovej)

1 čajová lyžička škorice

1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru

1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška

1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka

1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Postup

Príprava tekvicového pyré: Ak nemáte hotové tekvicové pyré, pripravte si ho doma. Pečte nakrájanú tekvicu Hokkaido alebo maslovú tekvicu na 180°C približne 30-40 minút, kým nie je mäkká. Potom ju rozmixujte na hladké pyré.

Varenie sirupu: Do malého hrnca pridajte vodu a cukor. Začnite ohrievať na strednom ohni a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Pridanie tekvicového pyré a korenín: Keď je cukor rozpustený, pridajte do hrnca tekvicové pyré, škoricu, zázvor, muškátový oriešok a klinčeky. Všetko dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

Varenie a hustnutie: Nechajte sirup jemne vrieť na nízkom ohni asi 10-15 minút. Občas premiešajte, aby sa pyré a koreniny rovnomerne rozložili. Ak chcete hustejší sirup, varte o niekoľko minút dlhšie.

Dokončenie: Odstavte hrniec z ohňa a pridajte vanilkový extrakt. Sirup môžete precediť cez jemné sitko alebo gázu, aby ste sa zbavili kúskov pyré a korenín, ak chcete hladšiu konzistenciu.

Skladovanie: Hotový pumpkin spice sirup nalejte do sterilizovanej fľaše alebo nádoby a skladujte ho v chladničke. Vydrží približne 2-3 týždne.

Ako dlho môžem pumpkin spice sirup skladovať?

Sirup môžete skladovať v chladničke približne 2-3 týždne, pokiaľ je uložený v dobre uzavretej sterilizovanej nádobe. Pre dlhšiu trvanlivosť dbajte na čistotu pri príprave a skladovaní.

Musím tekvicové pyré precediť, alebo ho môžem v sirupe nechať?

Ak preferujete hladšiu konzistenciu sirupu, je dobré ho precediť cez jemné sitko. Ak vám neprekáža hustejší sirup, pyré v ňom môžete ponechať, čo sirupu dodá viac textúry a bohatšiu chuť.

Môžem použiť konzervované tekvicové pyré?

Áno, môžete použiť konzervované tekvicové pyré, ak je k dispozícii. Uistite sa však, že ide o čisté tekvicové pyré bez pridaného cukru a korenín, aby ste si mohli prispôsobiť chuť podľa vlastných preferencií.

Je možné nahradiť hnedý cukor iným sladidlom?

Áno, môžete použiť biely cukor, javorový sirup, med alebo iné sladidlo podľa vašich preferencií. Hnedý cukor však dodáva sirupu karamelovú chuť a tmavšiu farbu, takže jeho náhrada môže mierne ovplyvniť chuť a farbu sirupu.

Ako môžem sirup použiť okrem kávy a čaju?

Pumpkin spice sirup je skvelý na ochutenie ovsených kaší, palaciniek, jogurtu, zmrzliny, a dokonca aj na pečenie – môžete ho použiť ako sladidlo do koláčov či muffinov.

Môžem pridať viac korenín, ak mám rád výraznejšiu chuť?

Áno, môžete pridať viac škorice, zázvoru, klinčekov alebo muškátového orieška podľa chuti. Ak máte radi výraznú korenistú chuť, prispôsobte množstvo korenín podľa svojho vkusu.

Ďalšie inšpirácie

Príspevok Domáci recept na Pumpkin Spice sirup. Neodolateľná chuť jesene je zobrazený ako prvý na Svetové recepty.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie