Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Domáci spôsob oživenia papradia. Funguje veľmi rýchlo

28.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Berna Namoglu). V komunistickom Slovensku bolo papradie veľmi obľúbené. Mohli ste ho nájsť nielen v domácnostiach, ale aj v kanceláriách, na klinikách alebo v školách. Dnes je výber kvetov oveľa širší, ale tento druh má stále skupinu verných milovníkov. A niet sa čomu čudovať, pretože sú to skutočne krásne […]
Menej ako 1 min. min.

28.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Berna Namoglu).

V komunistickom Slovensku bolo papradie veľmi obľúbené. Mohli ste ho nájsť nielen v domácnostiach, ale aj v kanceláriách, na klinikách alebo v školách. Dnes je výber kvetov oveľa širší, ale tento druh má stále skupinu verných milovníkov. A niet sa čomu čudovať, pretože sú to skutočne krásne kvety. Hoci niekedy môžu spôsobovať problémy.

Ako sa starať o papradie a správne ho pestovať?
Foto: shutterstock/Berna Namoglu

Papradie vraj prináša šťastie v láske a je zodpovedné za finančný úspech. V minulosti sa im pripisovali magické vlastnosti. Dnes už väčšina ľudí na povery neverí, ale napriek tomu sú paprade jednou z najobľúbenejších izbových rastlín. Pozrite sa, ako sa o ne starať, aby krásne rástli a zdobili miestnosť.

Ako sa starať o papradie a správne ho pestovať

Ich pestovanie sa považuje za pomerne jednoduché. Tieto rastliny však niekedy môžu byť rozmarné. Ak papradiam neposkytnete správne podmienky, budú chradnúť. Aby sa to nestalo, je dôležité poznať ich potreby a dbať na ne. Je tiež dobré občas použiť domáce prostriedky. Tie papradiam pomôžu krásne a bujne rásť a ich pestovanie sa stane potešením.

Nezabudnite pravidelne kontrolovať stav substrátu. V prípade potreby ho zalejte a vodou postriekajte aj listy.
Foto: shutterstock/New Africa

Papradie nemá rado suchý vzduch a silné slnko. Najlepšie sa cíti v čiastočnom tieni a s dostatočnou vlhkosťou. Na to sa oplatí myslieť najmä v lete. Umiestniť túto rastlinu na okenný parapet je v tomto období veľmi zlý nápad. Je oveľa lepšie premiestniť ju niekam inam do interiéru. Nezabudnite pravidelne kontrolovať stav substrátu. V prípade potreby ho zalejte a vodou postriekajte aj listy. To však nie je všetko. Ak sa chcete tešiť zo skutočne krásnych papradí, musíte urobiť ešte niečo iné.

Aké hnojivá sú vhodné pri pestovaní papradia

Určite sa oplatí siahnuť po prírodných a osvedčených domácich prostriedkoch na starostlivosť o rastliny. Papradie má rado kyslú pôdu, preto je ideálne hnojivo z kávovej alebo čajovej usadeniny. Jednoducho zakopte niekoľko polievkových lyžíc do pôdy. Kvety môžete zalievať aj vychladnutým čajom alebo kávou.

Ďalší spôsob hnojenia pôdy sú vaječné škrupiny. Najlepšie je rozomlieť ich na prach a hodiť do kvetináča. Nič vám nebráni ani v tom, aby ste do rastlín naliali vodu, v ktorej sa vajíčka varili. Samozrejme, musíte sa predtým uistiť, že je vychladnutá.

Vďaka čomu ešte paprade krásne rastú? Jedným z takýchto produktov je aj uhlie.
Foto: shutterstock.com/showcake

Vďaka čomu ešte paprade krásne rastú? Jedným z takýchto produktov je aj uhlie. Rozdrvte ho na malé kúsky a primiešajte do pôdy. Na výsledky nebudete musieť dlho čakať.

Ako hnojivo pre paprade môžete použiť aj banánovú šupku. Namiesto toho, aby ste ju vyhodili do odpadu, vložte ju do kvetináča. Je dobré ju predtým nakrájať na malé kúsky. Ďalším spôsobom je zaliať banánovú šupku vodou a touto zmesou rastliny polievať.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Expresné ovsené vločky pre paprade. Vyhladovaná rastlina porastie rýchlejšie, ako si myslíte

Sú listy paprade suché a opadávajú? Stačí pod to dať jednu vec

The post Domáci spôsob oživenia papradia. Funguje veľmi rýchlo appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie