Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dominik Feri si podal dovolání: O případu znásilněných dívek rozhodne Nejvyšší soud

Obvodní soud pro Prahu 3 uznal Feriho vinným loni v listopadu, odvolací soud rozsudek potvrdil v dubnu. Odmítl, že je uložený nepodmíněný trest vězení nepřiměřeně přísný. Odvolací senát připomněl, že Ferimu za každé ze dvou dokonaných znásilnění hrozilo dva až deset let odnětí svobody. Podmíněný nebo jiný alternativní trest nebyl podle soudu namístě kvůli společenské […]
Menej ako 1 min. min.

Obvodní soud pro Prahu 3 uznal Feriho vinným loni v listopadu, odvolací soud rozsudek potvrdil v dubnu. Odmítl, že je uložený nepodmíněný trest vězení nepřiměřeně přísný. Odvolací senát připomněl, že Ferimu za každé ze dvou dokonaných znásilnění hrozilo dva až deset let odnětí svobody. Podmíněný nebo jiný alternativní trest nebyl podle soudu namístě kvůli společenské škodlivosti Feriho jednání. Jedinou polehčující okolností byla exposlancova dosavadní beztrestnost.

DÁLE ČTĚTE: Tomio Okamura se „Pitomia“ nezbaví. Ústavní soud odmítl politikovu stížnost proti karikatuře

Dva dokonané skutky znásilnění se podle pravomocného rozsudku staly ve Feriho žižkovském bytě. Tehdejší mladý teplický radní, student práv a populární influencer tam podle pravomocného rozsudku v březnu a listopadu roku 2016 líbal a osahával dvě dívky přes jejich nesouhlas a následně s nimi prováděl různé sexuální praktiky. Jedné z nich bylo v té době 17 let.

V roce 2018 se pak Feri podle rozsudku pokusil o další znásilnění, když se snažil líbat a osahávat stážistku, kterou si jako poslanec přivedl do Sněmovny.

Feri v odvolání u Městského soudu v Praze dva ze skutků popřel, třetí označil za dobrovolný sex. Obvodnímu soudu vyčetl to, že nepředvolal jím navržené svědky, že vycházel z neobjektivních znaleckých posudků a že se nevypořádal s existující judikaturou.

Ústavní soud (ÚS) minulý týden vyhověl stížnosti jedné z pěti žen, jejíž případ policie původně odložila. Dívka, jejímž případem se bude státní zastupitelství znovu zabývat, tvrdila, že měla s Ferim ve svých 17 letech souhlasný sexuální styk, při kterém si Feri sundal kondom, s tím však už partnerka nesouhlasila. Policie ani státní zástupci v tom nespatřovali trestný čin. ÚS má ale jiný názor, podobné počínání lze podle něj kvalifikovat jako znásilnění. Zbylým čtyřem stěžovatelkám soud nevyhověl, v jejich případě tak odložení platí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policie chybovala ve Feriho kauze, tvrdí Ústavní soud. Předčasně odložila případ jedné ze žen

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie