Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dosť bolo potenia a nezdravých dezodorantov. Babičkine domáce a lacné spôsoby sú spoľahlivé

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/siam.pukkato). Ak máte obavy o svoje zdravie, možno sa budete chcieť vyhnúť antiperspirantom obsahujúcim agresívne chemikálie a hľadať prirodzenejší spôsob, ako zastaviť potenie. Navstáva teda otázka. Ako prirodzene zastaviť potenie? Tu sú babské spôsoby. Ako prirodzene zastaviť potenie? Tu sú babské spôsoby.Foto: shutterstock.com/siam.pukkato Možno sa čudujete, prečo sa vaše […]
Menej ako 1 min. min.

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/siam.pukkato).

Ak máte obavy o svoje zdravie, možno sa budete chcieť vyhnúť antiperspirantom obsahujúcim agresívne chemikálie a hľadať prirodzenejší spôsob, ako zastaviť potenie. Navstáva teda otázka. Ako prirodzene zastaviť potenie? Tu sú babské spôsoby.

Ako prirodzene zastaviť potenie? Tu sú babské spôsoby.
Foto: shutterstock.com/siam.pukkato

Možno sa čudujete, prečo sa vaše podpazušie tak veľmi potí. Zmena životného štýlu, napríklad úprava stravy a zníženie príjmu kofeínu, môže pomôcť kontrolovať potenie. Pomôcť môže aj používanie prírodných antiperspirantov.

Ocot pôsobí ako prírodný liek proti poteniu

Ak sa hojne potíte, pitie odvaru z octu alebo jeho aplikácia priamo na spotené miesto každý večer môže pomôcť znížiť potenie.
Foto: shutterstock.com/5 second Studio

Ocot, presnejšie jablčný ocot, poskytuje pôsobivý zoznam zdravotných výhod. Pomáha regulovať hladinu cukru v krvi, vyplavuje toxíny, zmierňuje pálenie záhy a reflux žalúdka a dokonca pomáha pri chudnutí. Ocot aplikovaný priamo na pokožku pôsobí aj ako adstringent, čiže pomáha sťahovať pokožku, odstraňuje baktérie a uzatvára póry. Ak sa hojne potíte, pitie odvaru z octu alebo jeho aplikácia priamo na spotené miesto každý večer môže pomôcť znížiť potenie.

Zelený a čierny čaj vám pomôžu zastaviť potenie

Pitie horúcich nápojov, ako je čaj, sa môže zdať proti intuícii. Zelený čaj však obsahuje horčík a vitamín B, ktoré sťahujú potné žľazy a udržujú vás v pokoji. Ak sa nadmerne potíte, skúste vymeniť rannú kávu za zelený čaj. Ak sa neustále potíte v podpazuší, čierny čaj má tiež sťahujúce vlastnosti, ktoré môžu pri aplikácii priamo na pokožku znížiť potenie.

Potretie pokožky zemiakom je spôsob našich starých mám

Zemiaky absorbujú prebytočnú vodu a pomáhajú zmierniť potenie.
Foto: shutterstock.com/mahirart

Konzumácia príliš veľkého množstva sodíka spôsobuje, že telo zadržiava viac vody. Potraviny bohaté na draslík, ako sú zemiaky a brokolica, tento proces zvrátia tým, že pomáhajú vytláčať vodu z tela. Vďaka tejto reakcii je známe, že zemiaky absorbujú prebytočnú vodu a pomáhajú zmierniť potenie. Jednoduché trenie plátku zemiaka na podpazušie počas niekoľkých minút denne môže pomôcť potenie potlačiť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tieto bylinky sa vysporiadajú s nepríjemným problémom. Pite ich najmä v lete

Dajte zbohom spoteným nohám. Stačia vám osvedčené domáce prostriedky ako… čaj

The post Dosť bolo potenia a nezdravých dezodorantov. Babičkine domáce a lacné spôsoby sú spoľahlivé appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie