Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dostat tělo do formy během jednoho týdne? Královská nutrioložka z Pardubic má devět rad

Většina lidí pracuje na postavě do plavek přes zimu, ovšem nutrioložka Gabriela Peacocková tvrdí, že na dokonalou postavu vám postačí pouhý týden. Léto je už za rohem a pokud se necítíte stoprocentně fit, stačí dodržet několik pravidel, které vám dodají sebevědomí. ČTĚTE TAKÉ: Jak předejít nechtěnému žloutnutí zubů? Dentista zmínil dvě časté chyby, které lidé dělají […]
Menej ako 1 min. min.

Většina lidí pracuje na postavě do plavek přes zimu, ovšem nutrioložka Gabriela Peacocková tvrdí, že na dokonalou postavu vám postačí pouhý týden. Léto je už za rohem a pokud se necítíte stoprocentně fit, stačí dodržet několik pravidel, které vám dodají sebevědomí.

ČTĚTE TAKÉ: Jak předejít nechtěnému žloutnutí zubů? Dentista zmínil dvě časté chyby, které lidé dělají

Specialistka, která se postarala, aby dostala do formy prince Harryho na jeho svatbu v roce 2018, věří v udržitelný přístup k wellness, který podporuje dlouhodobé zdraví a vitalitu.

„I když dosažení perfektní postavy do plavek za pouhý týden nemusí znít reálně nebo zdravě, existují jednoduché úpravy životního stylu, které může udělat každý, aby se cítil sebevědoměji a měl více energie v krátkém časovém horizontu,“ vysvětlila pro web The Sun Češka žijící v Londýně, která spolupracovala například s princeznou Beatrice nebo zpěvačkou Ellie Gouldingovou.

1. Hydratace

Odbornice upozornila, že důležitá je strategická hydratace. Ideální volbou je začít ráno bylinnými čaji, vhodný je zelený čaj, který je známý vlastnostmi podporujícími metabolismus a antioxidanty.

Dostatečně hydratovaní musíte zůstat i během dne. Pít můžete například vodu s citronem nebo okurkou, protože snižují nadýmání a podporují trávení.

2. Omezte sodík

Vysoký příjem sodíku vede k zadržování vody, což způsobuje, že člověk vypadá nafoukle. Proto Peacocková radí, abyste se vyhýbali průmyslově zpracovaným potravinám a raději si dali čerstvé ovoce a zeleninu.

Jedním ze snadných způsobů, jak v těle snížit množství sodíku, je výměna soli za bylinky a koření.

3. Zvyšte příjem bílkovin

Odbornice na výživu doporučuje zvýšit příjem bílkovin, protože protein pomáhá zrychlit metabolismus a zachovat svalovou hmotu.

Do své stravy zařaďte například kuřecí prsa, ryby, tofu či luštěniny. Na svačinu si můžete dát uzeninu, řecký jogurt, vařené vejce nebo třeba plátky jablek s ořechovým máslem, což pomůže vyhnout se prudkému nárůstu hladiny cukru v krvi.

4. Začleňte komplexní sacharidy

Do jídelníčku zapracujte komplexní sacharidy jako je quinoa, hnědá rýže, sladké brambory a celozrnné výrobky. Tyto sacharidy poskytují dostatek energie, udrží vás déle syté a snižují tak chuť na nezdravé svačiny.

5. Vláknina

Potraviny bohaté na vlákninu, jako je ovoce, zelenina a celozrnné obiloviny, napomáhají trávení a navíc působí proti nadýmání. Zařazení vlákniny do každého jídla podpoří regulaci hmotnosti.

6. Svačte strategicky

Důležité je svačit pokrmy bohaté na živiny, které poskytují vyvážený poměr bílkovin, zdravých tuků a vlákniny. Vhodná svačina, která zasytí mezi jídly a reguluje hladinu cukru v krvi, je třeba řecký jogurt, ořechy, semínka nebo nakrájená zelenina s hummusem.

7. Hlídejte velikost porcí

Podstatné podle výživové poradkyně také je hlídat si velikost porcí u hlavních jídel i svačin. Peacocková radí používat menší talíře a misky, což pomůže kontrolovat porce a zamezit přejídání se.

8. Omezte tekuté kalorie

Pokud chcete perfektní postavu do plavek, měli byste se vyhnout slazeným nápojům i nadměrné konzumaci alkoholu. Sladké nápoje přidávají prázdné kalorie a přispívají k nárůstu hmotnosti.

Vhodná je pak konzumace veganských alternativ mléka jako například mandlového či kešu mléka namísto klasického kravského.

9. Dostatek spánku

Poslední radou královské nutriční specialistky je dopřát si dostatek spánku. Každou noc byste měli spát kvalitních 7 až 9 hodin.

Nedostatek spánku může zvýšit chuť na nezdravá jídla, negativně ovlivnit metabolismus i hladinu energie a také narušit hladinu hormonů.

Zlepšit celkovou kvalitu spánku a uvolnit svaly může pomoci užívání doplňků stravy s hořčíkem před spaním.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Knedlíky ze sobí krve ovládly žebříček nejhorších jídel světa. Umístily se i dvě české klasiky

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie