Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dostihový deň v Šuranoch vyšiel na jednotku

Milovníci rýchlych koní mali v nedeľu 28. apríla 2024 dôvod na radosť, keďže mesto Šurany usporiadalo dostihový deň, nadväzujúc na vlani obnovenú tradíciu dostihov. Iniciatíva známej jazdeckej rodiny Cagáňovcov, mesta Šurany na čele s primátorom Marcelom Filagom a majiteľa stajne Lokotrans Slovakia Tibora Cvika priniesla zaslúžené výsledky. Vynikajúce počasie prispelo k vytvoreniu bohatej diváckej kulisy, […]
Menej ako 1 min. min.

Milovníci rýchlych koní mali v nedeľu 28. apríla 2024 dôvod na radosť, keďže mesto Šurany usporiadalo dostihový deň, nadväzujúc na vlani obnovenú tradíciu dostihov.

Iniciatíva známej jazdeckej rodiny Cagáňovcov, mesta Šurany na čele s primátorom Marcelom Filagom a majiteľa stajne Lokotrans Slovakia Tibora Cvika priniesla zaslúžené výsledky.

Vynikajúce počasie prispelo k vytvoreniu bohatej diváckej kulisy, ktorá spolu s výbornými výkonmi jazdcov a koní dotvorila jedinečnú športovú udalosť. Ako informuje mesto Šurany, jazdecký sviatok v Šuranoch si nenechali ujsť ani vzácni hostia, vrátane poslanca NR SR, predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislava Becíka a mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Čínskej ľudovej republiky na Slovensku Caia Ge. Prítomní boli aj poslanci Mestského zastupiteľstva v Šuranoch a ďalší hostia.

Šurianske dostihy ponúkli divákom tri rovinové a tri prekážkové preteky, ako aj prvé dve položky Slovenskej Pony ligy 2024. Hlavná steeplechase, Cena primátora mesta Šurany na 3900 metrov, prilákala päťčlenné štartové pole. Najvyššie kategorizovaným rovinovým pretekom bola Cena predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (III. kat., 1800 m) so šesticou mien na štartovej listine.

Primátor Šurian Marcel Filaga vyjadril radosť z obnovenia tradičných dostihov, ktoré sú vysoko hodnotené odborníkmi a obľúbené medzi milovníkmi rýchlych koní. Taktiež vyzdvihol organizáciu a úroveň dostihov a ocenil prácu partnerov, ktorí sa podieľali na príprave podujatia, vrátane zamestnancov Mestského podniku služieb, Mestskej polikliniky a Mestskej polície v Šuranoch.

Dostihový deň v Šuranoch bol jednoznačne úspešný a priniesol bohaté športové emócie a inšpiratívne výsledky.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie