Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dovolenka v Chorvátsku sa už neoplatí. V týchto krajinách je v roku 2024 najlacnejšia

Chorvátsko patrilo dlhé roky medzi tie najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov. Neboli to len pekné pláže a príjemné more, ale aj nízke ceny, ktoré do krajiny lákali turistov z celej Európy. Práve nízke ceny sú dnes v Chorvátsku minulosťou. Každým rokom sa turisti sťažujú, že dovolenka je čoraz drahšia, pričom viac platia aj za základné veci, […]
Menej ako 1 min. min.

Chorvátsko patrilo dlhé roky medzi tie najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov. Neboli to len pekné pláže a príjemné more, ale aj nízke ceny, ktoré do krajiny lákali turistov z celej Európy.

Práve nízke ceny sú dnes v Chorvátsku minulosťou. Každým rokom sa turisti sťažujú, že dovolenka je čoraz drahšia, pričom viac platia aj za základné veci, ako je káva alebo zmrzlina.

Kde ušetríte?

Zaujímavosťou je, že podľa nemeckého Spolkového štatistického úradu je dovolenka v Chorvátsku drahšia ako dovolenka v Grécku alebo dokonca v Španielsku. Údaje ukazujú, že hotelové a gastornomické služby sú v Španielsku v porovnaní s Nemeckom lacnejšie o 26 percent. Rozdiel je však bádateľný aj v porovnaní služieb v Španielsku a Chorvátsku, kde ide konkrétne o 18 percent.

Rebríček ukazuje, že Chorvátsko ani zďaleka nepatrí medzi najlacnejšie dovolenkové destinácie. Figuruje totiž zhruba v strede rebríčka. 

Zaujímavosťou je, že štvrté miesto v rebríčku najlacnejších dovolenkových destinácií obsadilo susedné Česko. Má vyhodné ceny nielen z hľadiska hotelových služieb, ale aj tých gastronomických.

Der Urlaub ist in süd- und südosteuropäischen Staaten deutlich günstiger als in Deutschland. Am niedrigsten von allen ausgewählten Urlaubsländern war das Preisniveau in Bulgarien (-55 % im Vergleich zu Deutschland) und Albanien (-54 %). Mehr: https://t.co/H7IeFUEPZu pic.twitter.com/DN2l0qVbZK

— Statistisches Bundesamt (@destatis) June 17, 2024

Kam teda vyraziť na lacnú dovolenku?

Ako vidíte, posledné priečky v rebríčku patria krajinám, ako je Bulharsko, Albánsko, Turecko, Česko, Portugalsko, Španielsko alebo Cyprus. V tomto prípade však neplatí, že posledné je to najhoršie. Práve naopak, ak vycestujete do týchto krajín, dovolenka bude v porovnaní s tou v Chorvátsku lacnejšia.

Všetky z týchto krajín majú čo ponúknuť.

Bulharsko, nachádzajúce sa na Balkánskom polostrove, sa stáva čoraz populárnejšou destináciou pre turistov z celého sveta. Tento klenot východnej Európy ponúka kombináciu historických pamiatok, dychberúcich pláží a pohostinných miestnych obyvateľov, čo robí z Bulharska ideálne miesto na dovolenku.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Skrytým klenotom spomedzi dovolenkových destinácií je aj Albánsko. Ešte pred pár rokmi táto krajina veľa pozornosti nemala, dnes je tomu však inak. Pláže sú tu krásne a krajina má čo ponúknuť nielen rodinám s deťmi, ale aj milovníkom turistiky a objavovania nových miest.

Čo sa týka Turecka, pokiaľ do krajiny necestujete za novými vlasmi alebo prsiami, dovolenka nebude drahá. Táto krajina je bohatá na historické pamiatky, ktoré svedčia o jej bohatstve a rozmanitosti. Istanbul, známy aj ako Konštantínopol, je domovom Hagia Sophia a Modrej mešity, ikonických symbolov, ktoré sú súčasťou svetového dedičstva UNESCO.

Staroveké mestá Efes a Pamukkale sú ďalšími z historických pokladov, ktoré návštevníkom ponúkajú pohľad do minulosti.

The post Dovolenka v Chorvátsku sa už neoplatí. V týchto krajinách je v roku 2024 najlacnejšia appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie