Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dracaena sa zazelená šťastím, keď do nej nalejete tento „koktejl“. Žlté listy zmiznú bez stopy

02.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstcok/Ruslan Zagidullin). Črepníkové rastliny dodajú bytu charakter. Zdobia naše interiéry a pomáhajú rozvíjať vášeň pre záhradkárčenie bez toho, aby ste mali vlastný pozemok. Dôležitou výhodou je, že mnohé z nich, napr. dracaena, majú schopnosť čistiť vzduch. Ako sa starať o dracaenu doma, aby rástla krásne? Ako sa starať o […]
Menej ako 1 min. min.

02.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstcok/Ruslan Zagidullin).

Črepníkové rastliny dodajú bytu charakter. Zdobia naše interiéry a pomáhajú rozvíjať vášeň pre záhradkárčenie bez toho, aby ste mali vlastný pozemok. Dôležitou výhodou je, že mnohé z nich, napr. dracaena, majú schopnosť čistiť vzduch. Ako sa starať o dracaenu doma, aby rástla krásne?

Ako sa starať o dracaenu doma?
Foto: shutterstcok/Ruslan Zagidullin

Starostlivosť o dracénu nie je náročná, preto ju pestujeme, aj keď nemáme veľa skúseností v starostlivosti o rastliny. Existuje v mnohých variantoch, ktoré sa líšia tvarom a farbou listov, čo uľahčuje prispôsobenie rastliny prevládajúcej estetike interiéru. Prítomnosť dracaeny v byte má pozitívny vplyv na kvalitu vzduchu, takže stojí za to sa o ňu postarať.

Ako sa starať o dracaenu doma? Ak si dáte pozor na pár dôležitých aspektov, krásne porastie

Aby sa dracaena vyvíjala zdravo, musíme pri jej pestovaní pamätať na niekoľko dôležitých bodov. Rastlina preferuje jasné, rozptýlené svetlo, preto je najlepšie umiestniť ju blízko okna. V žiadnom prípade by sme ho nemali umiestňovať na parapet. Prudké slnko by mohlo listy rýchlo spáliť a vážne poškodiť. Dracaena má rada stálu teplotu, medzi 18-24 stupňami. Neznáša dobre prievan, preto sa ho snažte pred ním chrániť.

Táto kvetina vyžaduje dobre odvodnenú pôdu s dostatočným odtokom vody. Najlepšie funguje zmes zeminy a piesku alebo perlitu. V lete je dôležité udržiavať pôdu neustále vlhkú, preto sa oplatí kontrolovať jej hydratáciu každých pár dní. Nikdy nenechajte v hrnci stáť vodu. To spôsobí hnilobu koreňov a smrť rastliny. Aby listy nevysychali, oplatí sa ich raz denne postriekať vodou. Dracaena by sa mala presádzať do väčšieho kvetináča približne každé tri roky a aby mala stimul k rastu, výhonky treba podľa potreby zastrihnúť.

Vaša dracaena má žlté listy? Musíte vedieť, ako vyrobiť domáce hnojivo

Keď listy dracény začnú žltnúť, je čas dať jej výživný „koktejl“. Väčšinou v takejto situácii rastline chýbajú živiny, ktoré vieme jednoducho doplniť. Pomôcť nám môže žihľavový čaj. Je bohatý na dusík, železo a kremík, ktoré podporujú rast a odolnosť rastlín voči chorobám. Stačí zaliať 3 čajové vrecúška pohárom vriacej vody a nechať pôsobiť 24 hodín. Použite infúziu na zalievanie dracény raz týždenne.

Ak chcete doplniť vápnik v pôde a zabezpečiť správne pH, zozbierajte niekoľko vaječných škrupín, rozdrvte ich na jemný prášok a pridajte ho do kvetináča. Vďaka tejto úprave posilníte aj bunkové steny rastliny.

Vyhadzujete vodu po uvarení mrkvy alebo cvikly? Už to nikdy nerob. Ukazuje sa, že odvar z varenej zeleniny je bohatý na minerály a vitamíny, ktoré môžu podporovať zdravý rast rastlín. Pamätajte však, že nemôže obsahovať pridanú soľ.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Muškáty tento „nápoj“ milujú. Funguje ako vitamínová bomba. Raz dva vyrástli nové kvety

To spôsobí, že orchidea rozkvitne. Stačí malá pozornosť a váš parapet sa zmení na more kvetov

The post Dracaena sa zazelená šťastím, keď do nej nalejete tento „koktejl“. Žlté listy zmiznú bez stopy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie