Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Drahé kovy zaznamenali šialený rast. Cena tejto komodity prepisuje rekordy

Trh s drahými kovmi zažíva v posledných dňoch nevídaný boom. Cena striebra vo štvrtok prudko vystrelila nahor a dosiahla úroveň, akú sme nevideli už viac ako desaťročie. Tento dramatický nárast je súčasťou širšieho trendu rastu cien drahých kovov, ktorý je poháňaný očakávaniami ďalšieho uvoľňovania menovej politiky americkej centrálnej banky. O vývoji informoval aj portál Trend. […]
Menej ako 1 min. min.

Trh s drahými kovmi zažíva v posledných dňoch nevídaný boom. Cena striebra vo štvrtok prudko vystrelila nahor a dosiahla úroveň, akú sme nevideli už viac ako desaťročie. Tento dramatický nárast je súčasťou širšieho trendu rastu cien drahých kovov, ktorý je poháňaný očakávaniami ďalšieho uvoľňovania menovej politiky americkej centrálnej banky. O vývoji informoval aj portál Trend.

Významný rast

Podľa najnovších údajov z komoditných trhov cena striebra vo štvrtok vyskočila o pozoruhodných 2,5 percenta, čím sa dostala na úroveň 33,614 dolára za uncu. Tento skok predstavuje vrchol dlhodobejšieho trendu, keďže od začiatku roka cena striebra vzrástla o neuveriteľných 37 percent.

Analytici pripisujú tento prudký nárast najmä špekuláciám o budúcom smerovaní menovej politiky Federálneho rezervného systému USA.

Nie je to však len striebro, ktoré zažíva zlaté časy. Aj cena zlata dosiahla nový historický rekord. Krátko pred 14. hodinou sa spotová cena zlata vyšplhala na 2 683,24 dolára za uncu, čo predstavuje nárast o 26,35 dolára alebo 0,99 percenta.

Futures kontrakty

Futures kontrakty na zlato s decembrovým dodaním na newyorskej komoditnej burze Comex tiež zaznamenali výrazný nárast o 22,9 dolára (0,85 percenta) na 2 707,60 dolára za uncu.

Prečo drahé kovy rastú?

The post Drahé kovy zaznamenali šialený rast. Cena tejto komodity prepisuje rekordy appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie