Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dráždi vás vôňa karfiolu v nose? Existuje na to spôsob. Pridajte pol pohára do vody a nepríjemný zápach zmizne

28.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnnaShoots). Karfiol je obľúbená zelenina, ktorú milujú deti aj dospelí. Obsahuje veľa cenných živín, no pri varení vydáva špecifický a nepríjemný zápach, ktorý je pre mnohých ľudí neprijateľný. Dá sa tomu zabrániť? Ako sa vyhnúť nepríjemnému zápachu karfiolu?Foto: shutterstock/AnnaShoots Karfiol sa dá jesť samotný s opraženou strúhankou, ale je […]
Menej ako 1 min. min.

28.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnnaShoots).

Karfiol je obľúbená zelenina, ktorú milujú deti aj dospelí. Obsahuje veľa cenných živín, no pri varení vydáva špecifický a nepríjemný zápach, ktorý je pre mnohých ľudí neprijateľný. Dá sa tomu zabrániť?

Ako sa vyhnúť nepríjemnému zápachu karfiolu?
Foto: shutterstock/AnnaShoots

Karfiol sa dá jesť samotný s opraženou strúhankou, ale je aj prísadou mnohých jedál. Príprava tejto zeleniny je veľmi jednoduchá, stačí ju rozdeliť na ružičky, zaliať vodou a položiť na sporák. Na zmäknutie potrebuje asi 15 minút, no mnohým ľuďom pri varení nevyhovuje nepríjemný zápach. Ako sa zbaviť zápachu pri varení karfiolu?

Ako sa vyhnúť nepríjemnému zápachu karfiolu? Stačí pol pohára a zabudnete na vôňu

Karfiol obsahuje vitamíny A, E, C a K a vitamíny skupiny B Je tiež zdrojom sodíka, vápnika, draslíka, železa a horčíka. Ide o mimoriadne zdravú zeleninu s iba 22 kcal na 100 g, takže ho možno úspešne konzumovať aj pri diéte. Ako ho pripraviť? Predtým, ako karfiol hodíte do hrnca, oplatí sa dodržať jedno pravidlo a vyhnete sa tak nepríjemnému zápachu, ktorý sa pri varení šíri.

Karfiolový zápach dokonale eliminuje mlieko. Stačí pridať pol šálky do vriacej vody a vôňa zmizne. Pridaním mlieka tiež získa zelenina chutnú bielu farbu. Ak nemáte po ruke mlieko, podobný efekt dosiahnete, ak do hrnca pridáte trochu citrónovej šťavy, ktorá sa považuje za skvelý neutralizátor pachov.

Ako sa vyhnúť nepríjemnému zápachu karfiolu? Stačí pol pohára a zabudnete na vôňu.
Foto: pixabay/Hans

Ako sa zbaviť horkej chuti karfiolu? Trochu tohto produktu zlepší jeho chuť

Niekedy sa stane, že varený karfiol má horkastú chuť. Potom nechutí najlepšie a jediným riešením je vyhodiť ho do koša. Je možné zbaviť sa horkosti? Ukazuje sa, že existuje jednoduchý spôsob, ako to urobiť. Do vriacej vody stačí pridať okrem soli aj lyžičku cukru. Karfiol vďaka tomu zosládne a na horkastú chuť sa zabudne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Domácu zmrzlinu môžete pripraviť so zatvorenými očami. Pridajte obľúbené ovocie slovákov a chvíľu počkajte

Túto bylinu si môžete zasadiť na parapet. Nahraďte ňou nezdravé korenie vývaru

The post Dráždi vás vôňa karfiolu v nose? Existuje na to spôsob. Pridajte pol pohára do vody a nepríjemný zápach zmizne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie