Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Drhnutie šálok na čaj bude minulosťou. Domáce metódy na odstránenie usadenín

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SrideeStudio). Milovníci čaju a kávy určite poznajú tú bolesť, keď zanechávajú na šálkach nevzhľadné zvyšky. Zbaviť sa ich nie je také jednoduché a umývačka riadu si s nimi nie vždy poradí. Našťastie existujú domáce prostriedky, ktoré sú veľmi účinné a vždy fungujú. Ich použitím nabudúce nebudete musieť používať silu […]
Menej ako 1 min. min.

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SrideeStudio).

Milovníci čaju a kávy určite poznajú tú bolesť, keď zanechávajú na šálkach nevzhľadné zvyšky. Zbaviť sa ich nie je také jednoduché a umývačka riadu si s nimi nie vždy poradí. Našťastie existujú domáce prostriedky, ktoré sú veľmi účinné a vždy fungujú. Ich použitím nabudúce nebudete musieť používať silu a drhnutie.

Aké domáce metódy sa oplatí použiť?
Foto: shutterstock/SrideeStudio

Každý milovník týchto nápojov pozná problém s odolnou usadeninou, ktorá sa časom usadzuje na šálkach a hrnčekoch. Tieto hnedé škvrny môžu pokaziť vzhľad aj toho najkrajšieho riadu. Našťastie existuje niekoľko osvedčených domácich metód na účinné odstránenie týchto nevzhľadných škvŕn.

Aké domáce metódy sa oplatí použiť

Jedným z najobľúbenejších a najúčinnejších spôsobov je použitie jedlej sódy. Tento univerzálny čistiaci prostriedok výborne odstraňuje škvrny. Ak chcete použiť sódu bikarbónu, jednoducho nasypte trochu výrobku na vlhkú špongiu alebo priamo na zvyšky a jemne potrite zašpinené miesta. Po niekoľkých sekundách by škvrny mali zmiznúť a šálku môžete opláchnuť teplou vodou a umyť prostriedkom na umývanie riadu.

Nechajte šťavu niekoľko okamihov pôsobiť, potom miesto utrite špongiou a opláchnite vodou.
Foto: shutterstock/Joshua Resnick

Ďalším prírodným čistiacim prostriedkom je citrónová šťava, ktorá má bieliace vlastnosti. Ak chcete odstrániť zvyšky pomocou citróna, jednoducho ho rozrežte na polovicu a šťavu z neho naneste na zafarbený povrch. Nechajte šťavu niekoľko okamihov pôsobiť, potom miesto utrite špongiou a opláchnite vodou. Citrón nielenže odstráni škvrny, ale zanechá aj sviežu vôňu.

V kuchyni ich má každý a nielen na varenie

Ďalším účinným čistiacim prostriedkom, ktorý nájdete v každej kuchyni, je ocot. Vďaka svojej kyslosti je ideálny na odstraňovanie odolných škvŕn, vrátane zvyškov čaju a kávy. Ak chcete vyčistiť šálky octom, jednoducho nalejte trochu do šálky a potom ho nechajte niekoľko minút pôsobiť. Potom znečistené miesta utrite špongiou a dôkladne opláchnite vodou. Ocot dokonale rozpustí zvyšky a obnoví lesk vášho riadu. Ak sa obávate, že ocot zanechá silný zápach, použite po jeho aplikácii prostriedok na umývanie riadu.

Soľ pôsobí jemne a odstráni škvrny bez poškodenia povrchu šálok.
Foto: shutterstock/Yuphayao Pooh’s

Stolová soľ je ďalším jednoduchým, ale účinným spôsobom, ako sa zbaviť usadenín. Ak chcete použiť soľ, nasypte jej trochu na vlhkú špongiu a potrite ňou znečistené miesta. Soľ pôsobí jemne a odstráni škvrny bez poškodenia povrchu šálok. Po vyčistení hrnček jednoducho opláchnite teplou vodou.

Každá z týchto metód je účinná a ľahko sa vykonáva. Ich použitie vám umožní dlho sa tešiť z estetického vzhľadu vašich šálok a hrnčekov. Pravidelné čistenie zabraňuje usadzovaniu usadenín, takže váš riad bude vždy vyzerať ako nový.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nalejte sýtený nápoj do kanvice. Ľahko prerazí stenu vodného kameňa

Pridajte pár kvapiek do tekutiny a umyte okná. Zabudnete na šmuhy a škvrny

The post Drhnutie šálok na čaj bude minulosťou. Domáce metódy na odstránenie usadenín appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie