Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dron roztrhal ruský tank na kusy, ukazují záběry. Masivní explozi nepřežila většina posádky

„Od začátku ruské invaze jsme zničili více než tisíc ruských tanků,“ pochlubila se SBU ve svém prohlášení na sociální síti X. K tomu přidala záběry, které dokumentují nejnovější údery ukrajinských sebevražedných dronů na ruské tanky. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak začala válka na Ukrajině? Zlomový byl rok 2014, o osm let později Rusko rozpoutalo masakr V několika […]
Menej ako 1 min. min.

„Od začátku ruské invaze jsme zničili více než tisíc ruských tanků,“ pochlubila se SBU ve svém prohlášení na sociální síti X. K tomu přidala záběry, které dokumentují nejnovější údery ukrajinských sebevražedných dronů na ruské tanky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak začala válka na Ukrajině? Zlomový byl rok 2014, o osm let později Rusko rozpoutalo masakr

V několika případech nárazy dronů s trhavinou způsobily vzplanutí munice uvnitř tanků, což vedlo ke katastrofální explozi a fatálnímu zničení obrněných strojů. Analytická stránka Getty okomentovala největší z výbuchů následovně: „Až deset orků (hanlivé označení pro ruské okupanty, pozn. red.) sedících pohodlně na tanku bylo společně se samotným tankem roztrháno na kusy.“

První dronový úder mířil na ruský tankový konvoj kdesi na východní frontě. Na jednom z obrněnců se skutečně nacházelo hned několik okupantů. Je pravděpodobné, že po gigantické explozi většina členů posádky nepřežila.

Želví tanky jako recept?

Ruské síly čím dál častěji spoléhají na takzvané želví tanky. Výtvory, které připomínají mašiny z postapokalyptického Mad Maxe nebo Falloutu, mají být odpovědí právě na všudypřítomnou a smrtelnou hrozbu v podobě bezpilotních letounů.

Plechová ochrana nicméně snižuje rychlost i celkovou mobilitu pásového vozidla. Hranatý úkaz se navíc na bojišti zakamufluje opravdu jen stěží. Stejně tak se zdá, že extra vrstva ochrany nakonec nemusí být tak efektivní, jak okupanti nejspíše doufali.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Záběry dronového úderu na ruský obrněnec. Exploze vymrštila jednoho z okupantů do vzduchu

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie