Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Drsné záběry: Opilý výtržník kopl po utkání okresního přeboru fotbalistu do hlavy

Zápas o záchranu v soutěži skončil podle zápisu 3:2 pro domácí celek. Webové stránky pořadatelského domácího týmu TJ Sokola Jestřebí se v pozápasové reportáži o incidentu vůbec nezmínily, uvedl web Šumperský rej. Bližší informace k záležitosti neuvedly ani webové stránky hostujícího celku TJ Tatran Písařov. ČTĚTE TAKÉ: Drsný konec fotbalového poháru. Fanoušci Sparty a Plzně se poprali přímo […]
Menej ako 1 min. min.

Zápas o záchranu v soutěži skončil podle zápisu 3:2 pro domácí celek. Webové stránky pořadatelského domácího týmu TJ Sokola Jestřebí se v pozápasové reportáži o incidentu vůbec nezmínily, uvedl web Šumperský rej. Bližší informace k záležitosti neuvedly ani webové stránky hostujícího celku TJ Tatran Písařov.

ČTĚTE TAKÉ: Drsný konec fotbalového poháru. Fanoušci Sparty a Plzně se poprali přímo na trávníku

Agresivně se podle pozdějšího vyjádření zástupců domácího klubu chovali dva – zřejmě opilí – fanoušci, které se snažili uklidnit hráči obou týmů i pořadatelé. „Když někdo vypije víc alkoholu nebo jiné látky a nemá to v hlavě v pořádku, je agresivní, tak se dokáže takto chovat. Ti opilci byli dva, a jeden náš hráč se ho snažil zpacifikovat. Toho druhého pacifikovali jak písařovští hráči, tak pořadatelé. Pak se jim ale vytrhl, rozeběhl se a kopl ho do hlavy,“ popsal situaci serveru iROZHLAS.cz předseda Sokola Jestřebí Jan Lukáč.

Napadený fotbalista podle něj podal na útočníka trestní oznámení, byť nebyl zraněn. „Po zápase mu nic nebylo, tak odjel domů. Pak měl ale pocit, že mu naskočila boule, tak jel do Šumperka na vyšetření a tam zjistili, že nemá žádný úraz. Samotní hráči byli v pořádku, snažili se jen agresora zklidnit. Ti agresivní fanoušci ale byli jen dva, kteří se takto chovali, ostatní byli slušní,“ dodal Lukáč. Vyjádření hostujícího týmu ČTK zjišťuje.

Zahájení vyšetřování potvrdila také policejní mluvčí. „Mohu potvrdit, že se incidentem, který se stal 2. června po fotbalovém zápase v Jestřebí, zabýváme. V současné době lze k případu sdělit, že jej prověřujeme, ale s ohledem na počáteční probíhající úkony trestního řízení nebudeme v současné době zveřejňovat bližší informace. Jakmile to okolnosti dovolí, informace vám poskytneme,“ uvedla mluvčí krajských policistů Miluše Zajícová.

Násilí a přemíra agrese na českých fotbalových stadionech je dlouhodobým problémem. K nárůstu nenávistných projevů v české kopané se nedávno vyjádřili například zástupci Židů a Romů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalová Sparta obhájila titul. Rozdrtila Mladou Boleslav, Kuchta jí nasázel čtyři góly

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie