Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Druhé kolo tipov na dva týždne bez odpadu v meste Vráble

Mesto Vráble sa zapája do boja proti odpadu a podporuje iniciatívu "Dva Týždne Bez Odpadu" v spolupráci s organizáciou Priatelia Zeme. Ako informuje mesto Vráble, v rámci tejto kampane, ktorá si dáva za cieľ minimalizovať produkciu odpadu a podporovať udržateľný životný štýl, Priatelia Zeme zverejnili na svojom webe množstvo nových tipov, ktoré môžu obyvatelia mesta […]
2 min.

Mesto Vráble sa zapája do boja proti odpadu a podporuje iniciatívu “Dva Týždne Bez Odpadu” v spolupráci s organizáciou Priatelia Zeme.

Ako informuje mesto Vráble, v rámci tejto kampane, ktorá si dáva za cieľ minimalizovať produkciu odpadu a podporovať udržateľný životný štýl, Priatelia Zeme zverejnili na svojom webe množstvo nových tipov, ktoré môžu obyvatelia mesta využiť počas nasledujúcich dvoch týždňov.

Tu sú niektoré z najnovších tipov, ktoré vás môžu inšpirovať k zmenám vo vašom každodennom živote a v nakladaní s plastmi a jednorazovými výrobkami:

Nakupujte s rozumom: Pri nakupovaní preferujte výrobky s minimálnym množstvom obalov a vyhýbajte sa jednorazovým plastovým produktom. Radšej si zvoľte alternatívy, ktoré sú opakovateľné a znovu použiteľné.
Skúste si vytvoriť vlastné čistiace prostriedky: Mnohé domáce čistiace prostriedky možno ľahko vyrobiť sami doma za použitia prírodných ingrediencií, ako sú ocot, sóda bikarbóna a citrónová šťava. Sú ekologické, účinné a lacné!
Investujte do opakovateľných obalov: Máte v okolí obchody, ktoré umožňujú doplnenie vlastných nádob na potraviny, čiže bez obalov? Vyskúšajte si ich! Okrem toho môžete investovať aj do opakovateľných textilných tašiek na nákupy.
Recyklujte kreatívne: Namiesto toho, aby ste sa zbavovali starých vecí, skúste ich recyklovať a premeniť ich na niečo nové a užitočné. Zo starých textilných kúskov môžete napríklad vyrobiť nové utierky na riad alebo šikovné obaly na mobilné telefóny.

Tieto tipy sú len začiatkom vašej cesty k udržateľnejšiemu spôsobu života. Malé zmeny v našich každodenných návykoch môžu mať veľký pozitívny vplyv na životné prostredie a naše spoločenstvo ako celok. Nezabudnite sa zapojiť do Dvoch Týždňov Bez Odpadu a prispieť k tvorbe lepšej a čistejšej budúcnosti pre nás všetkých!

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie