Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Držte si klobúky. Bitcoin sa pripravuje na ďalšiu vlnu

Bitcoin nedávno narazil na rezistenciu a zdá sa, že z krátkodobého hľadiska budeme svedkami poklesu ceny. Avšak niektoré onchain metriky signalizujú, že počas posledných mesiacov došlo k výraznému ochladeniu, po ktorom by mal nastať ďalší silný vzostupný trend. Zatiaľ ale nevieme kedy k tomu dôjde. Bitcoin v roku 2024 opäť porastie Metriku Realized Cap HODL […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin nedávno narazil na rezistenciu a zdá sa, že z krátkodobého hľadiska budeme svedkami poklesu ceny. Avšak niektoré onchain metriky signalizujú, že počas posledných mesiacov došlo k výraznému ochladeniu, po ktorom by mal nastať ďalší silný vzostupný trend. Zatiaľ ale nevieme kedy k tomu dôjde.

Bitcoin v roku 2024 opäť porastie

Metriku Realized Cap HODL Waves možno použiť na kontrolu držby mincí BTC podľa dĺžky držania. Mince, ktoré sú držané menej ako 3 mesiace môžeme považovať za nový dopyt a krátkodobých držiteľov. Táto skupina v súčasnosti predstavuje približne 41 % bohatstva siete, čo napovedá, že dochádza k rozdeľovaniu bohatstva smerom k novému dopytu.

S ohľadom na historické konečné hodnoty naprieč cyklami tento transfer bohatstva často dosahuje vyše 70 % čím sa nasýti nový dopyt. Všimnite si na grafe, že podiel krátkodobých držiteľov formuje vrchol, po ktorom by mal s časovým odstupom nastať ďalší odraz. Dokonca skupiny, ktoré držali mince ešte kratšie vytvorili už dávnejšie svoje vrcholy.

Krátkodobí držitelia BTC. Zdroj: Glassnode

To naznačuje, že skupiny krátkodobých držiteľov sa vracajú späť na nízke hodnoty. A to aj napriek tomu, že Bitcoin je blízko historického maxima. Na základe tejto analýzy môžeme usúdiť, že Bitcoin zaznamená ďalšie výrazné zhodnotenie, no nevieme presne určiť kedy to bude. Ale ak k tomu opäť dôjde, podiel krátkodobých držiteľov prudko narastie.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

História sa opakuje

Vždy v minulosti platilo, že čím viac cena rástla, tým vyšší bol podiel krátkodobých držiteľov. Dôvodom je, že Bitcoin je viac medializovaný a na trh prichádzajú noví účastníci trhu, ktorí sú automaticky zaradení do skupiny krátkodobých držiteľov. Druhým významným faktorom je, že s rastom ceny rastie chuť obchodovať. A preto sa viacerí dlhodobí držitelia rozhodnú presúvať mince, čím sa zaradia do skupiny krátkodobých držiteľov.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post’s poll.

Keď si porovnáme túto onchain metriku s minulými cyklami zistíme, že rastúci trend ešte nepovedal svoje posledné slovo. Najvyšší rast tejto metriky sme videli v prvom kvartáli 2024, kedy došlo k výraznému cenovému vzostupu mnohých altcoinov. A presne také isté obdobie by sa malo v tomto roku ešte zopakovať.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

The post Držte si klobúky. Bitcoin sa pripravuje na ďalšiu vlnu appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie