Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dubnická ZUŠ otvára piaty odbor – zameraný bude na audiovizuálnu a multimediálnu tvorbu

V Dubnici nad Váhom prichádza do ponuky umeleckého vzdelávania nový odbor na miestnej Základnej umeleckej škole. Momentálne školu navštevuje viac ako šestovka žiakov, ktorých umeleckého vzdelávania sa stará 28 pedagógov v oblasti hudobného, výtvarného, tanečného a literárno-dramatického odboru, informuje Mesto Dubnica nad Váhom. V nadchádzajúcom školskom roku prichádza škola s novou iniciatívou – otvára sa […]
Menej ako 1 min. min.

V Dubnici nad Váhom prichádza do ponuky umeleckého vzdelávania nový odbor na miestnej Základnej umeleckej škole.

Momentálne školu navštevuje viac ako šestovka žiakov, ktorých umeleckého vzdelávania sa stará 28 pedagógov v oblasti hudobného, výtvarného, tanečného a literárno-dramatického odboru, informuje Mesto Dubnica nad Váhom.

V nadchádzajúcom školskom roku prichádza škola s novou iniciatívou – otvára sa nový odbor, zameraný na audiovizuálnu a multimediálnu tvorbu. Tento krok vychádza z potenciálu, ktorý sa na škole v priebehu rokov vyformoval, a poskytuje tak novú možnosť vzdelávania v oblasti audiovizuálnych a mediálnych technológií.

Nový odbor sa zameriava na prácu s kamerou, fotoaparátom, strihom a zvukom. Žiaci sa naučia moderovanie a prácu s textom a budú mať možnosť podieľať sa na spravodajstve či dokumentaristike, čím budú mapovať dianie v škole a aktualizovať informácie na webových stránkach a sociálnych sieťach školy.

Podľa učebných plánov je nový odbor otvorený pre žiakov vo veku od 10 do 25 rokov. Garantom odboru je skúsený redaktor, kameraman a strihač Michal Večeřa, ktorý bude spolu s ďalšími pedagógmi viesť výučbu.

Mesto Dubnica nad Váhom víta túto iniciatívu a verí, že priláka ďalších žiakov, ktorí majú záujem rozvíjať svoje talenty v oblasti umenia a technológií.

Okrem toho má Základná umelecká škola bohatý program podujatí, kde sa môžu obyvatelia stretnúť so žiakmi, ktorí sa zapájajú do rôznych umeleckých aktivít. Pre viac informácií môžete sledovať aktivity školy na webovej stránke www.zusdubnica.sk.

Aktuálne škola vstupuje do mesiacov, v ktorých vrcholí ročná
príprava z vyučovania. V nich môžete žiakov dubnickej ZUŠ vidieť
na týchto podujatiach:

1. mája sa tanečníci z folklórneho súboru Prvosienka a tanečnice zo súboru moderného tanca Dansation Dance Company predstavia na pódiu na Námestí Matice slovenskej
11. mája vo veľkej sále domu kultúry chystá ZUŠ veľký Májový koncert
17. mája nájdeme školu v meste – uskutoční sa už tradičné podujatie ZUŠka v meste,
kde budú žiaci hrať, spievať, tancovať a kresliť napríklad na pešej
zóne pred OD Máj, pred OC ABC alebo na Námestí Matice slovenskej
21. a 23. mája sa divadelníci predstavia v Kine Lastovička dvoma školskými predstaveniami
27.- 29. mája sa uskutočnia tri výchovné koncerty pre žiakov dubnických základných a materských škôl
29. a 30. mája sa uskutočnia Prijímacie talentové skúšky pre všetkých žiakov (vrátane elokovaných pracovísk na sídlisku Centrum I a Pod hájom). Prijímacie skúšky sa uskutočnia v hlavnej budove ZUŠ v dome kultúry v čase od 14.00 h do 17.00 h
2. jún bude patriť vo veľkej sále domu kultúry tanečníkom zo súboru moderného tanca Dansation Dance Company
7. júna sa uskutoční vernisáž výstavy Detská výtvarná Dubnica
20. júna ZUŠ uzatvorí aktuálny školský rok absolventským koncertom a absolventskou výstavou žiakov hudobného a výtvarného odboru

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie