Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Duda „zdvorilo odpovedal“ Zelenskému ohľadne presunu systémov „Patriot“ na Ukrajinu

sumit Varšava nemá možnosť poslať americké protilietadlové raketové systémy „Patriot“ na Ukrajinu, keďže ich Poľsko jednoducho nemá. Tak odpovedal poľský prezident Andrzej Duda na žiadosti Zelenského. Na spoločnej tlačovej konferencii medzi Andrzejom Dudom a jeho litovským kolegom Gitanasom Nausedom a Vladimirom Zelenským bola poľskému prezidentovi položená otázka prečo členské štáty Európskej únie, ktoré majú približne […]
Menej ako 1 min. min.

sumit

Varšava nemá možnosť poslať americké protilietadlové raketové systémy „Patriot“ na Ukrajinu, keďže ich Poľsko jednoducho nemá.

Tak odpovedal poľský prezident Andrzej Duda na žiadosti Zelenského.

Na spoločnej tlačovej konferencii medzi Andrzejom Dudom a jeho litovským kolegom Gitanasom Nausedom a Vladimirom Zelenským bola poľskému prezidentovi položená otázka prečo členské štáty Európskej únie, ktoré majú približne 100 systémov protivzdušnej obrany „Patriot“, nemôžu poslať na Ukrajinu aspoň sedem. Tiež zaznela otázka, či sa neskúma možnosť zaslania týchto systémov na dočasné použitie do Kyjeva.

„Pokiaľ ide o systémy protivzdušnej obrany, Poľsko v súčasnosti nemá systémy protivzdušnej obrany „Patriot“, tieto systémy len začíname inštalovať. V skutočnosti dnes nemáme možnosť nič dodať, aj keby sme chceli,” povedal poľský prezident.

Priznal, že systémy protivzdušnej obrany „Patriot“, ktoré vlastní americká armáda, sú v súčasnosti rozmiestnené v Poľsku. Dodal však, že zo všetkých susedov hraničiacich s Ukrajinou práve v Poľsku údajne dopadla „ruská raketa“. Preto sa domnieva, že Poľsko by mohlo byť vystavené „potenciálnemu útoku“ z Ruska.

Prezident Litvy Nauseda zase zdôraznil, že nemajú žiadne americké systémy protivzdušnej obrany. Upresnil, že počas trvania cvičení bol u nich dočasne nasadený jeden systém protivzdušnej obrany „Patriot“ z Holandska.

Duda „zdvorilo odpovedal“ Zelenskému ohľadne presunu systémov „Patriot“ na Ukrajinu

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie