Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dušan Stríž: Všetci ,,vedci,, ospevujú, aké sú výhodné veterné elektrárne, tak som si dal tu námahu a zisťoval som, akou záťažou je likvidácia neodymu (hlavná zložka veterný…

Všetci ,,vedci,, ospevujú, aké sú výhodné veterné elektrárne, tak som si dal tu námahu a zisťoval som, akou záťažou je likvidácia neodymu (hlavná zložka veterných turbín). Čo my z toho vyšlo? Zhrnul som to v krátkosti Likvidácia a recyklácia neodymu, hlavnej zložky veterných turbín, je náročná a má dopad na životné prostredie. Procesy recyklácie zahŕňajú […]
Menej ako 1 min. min.

Všetci ,,vedci,, ospevujú, aké sú výhodné veterné elektrárne, tak som si dal tu námahu a zisťoval som, akou záťažou je likvidácia neodymu (hlavná zložka veterných turbín).

Čo my z toho vyšlo? Zhrnul som to v krátkosti

Likvidácia a recyklácia neodymu, hlavnej zložky veterných turbín, je náročná a má dopad na životné prostredie. Procesy recyklácie zahŕňajú mechanickú demontáž, hydrometalurgické a pyrometalurgické techniky, ktoré môžu byť energeticky náročné, produkujú odpadové produkty, ktoré je potrebné správne likvidovať.

Ekologické výzvy a záťaže:

Energetická náročnosť: Procesy recyklácie a extrakcie neodymu, ako je pyrometalurgia a hydrometalurgia, vyžadujú veľké množstvo energie, čo prispieva k zvýšeným emisiám skleníkových plynov, ak sa energia neprodukuje z obnoviteľných zdrojov.

Chemické znečistenie:
Hydrometalurgické procesy často zahŕňajú použitie silných kyselín a zásad, ktoré vedú k chemickému znečisteniu, ak nie sú správne spravované. Odpadové vody a zvyškové chemikálie predstavujú riziko pre životné prostredie, ak nie sú adekvátne neutralizované a zlikvidované.

Toxické odpady: Procesy recyklácie produkujú toxické odpady, ktoré musia byť bezpečne zlikvidované, aby sa predišlo kontaminácii pôdy a vody.

Takže o akých výhodách sa tu bavíme ?



Zdroj: Dušan Stríž

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie