Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dve najväčšie doručovacie spoločnosti budú prepúšťať. Prácu stratia tisícky kuriérov

Americká zásielková spoločnosť FedEx plánuje zrušiť 1 700 až 2 000 pracovných miest v Európe v snahe o redukciu nákladov, keďže bojuje s poklesom dopytu. TASR o tom informuje na základe správy Reuters. Rušenie pracovných miest bude rozložené na 18 mesiacov a bude mať za následok náklady pred zdanením vo výške 250 až 375 miliónov […]
Menej ako 1 min. min.

Americká zásielková spoločnosť FedEx plánuje zrušiť 1 700 až 2 000 pracovných miest v Európe v snahe o redukciu nákladov, keďže bojuje s poklesom dopytu. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Rušenie pracovných miest bude rozložené na 18 mesiacov a bude mať za následok náklady pred zdanením vo výške 250 až 375 miliónov dolárov súvisiace s právnymi poplatkami a odstupným, uviedol FedEx. No zároveň to pomôže spoločnosti ušetriť 125 až 175 miliónov dolárov ročne od fiškálneho roka 2027.

V dôsledku slabého dopytu po nákladnej doprave a pomalému rastu marže v leteckej expresnej divízii, najväčšom segmente spoločnosti, sa FedEx pustil do znižovania nákladov, aby zvýšil zisk.

Firma so sídlom v Memphise načrtla plány na redukciu nákladov o 4 miliardy dolárov do konca fiškálneho roku 2025, vrátane ich zníženia 1,8 miliardy dolárov v aktuálnom roku. Chce sa pritom zamerať na reštrukturalizáciu dodávateľských sietí a sprísnenie kapacity.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Prepúšťanie oznámila aj spoločnosť UPS

FedEx, konkurenčná spoločnosť United Parcel Service (UPS) aj ďalšie zásielkové spoločnosti zaznamenali na začiatku pandémie ochorenia COVID-19 prudký nárast dopytu, keďže spotrebitelia boli pre blokády doma a nakupovali online.

Po pandémií poklesol dopyt po prepravných službách

Ale po zrušení blokád na obmedzenie pohybu a obnove cestovanie sa tento trend obrátil. Dopyt po službách zhoršila aj vyššia inflácia.

 

Aj spoločnosť UPS predstavila plány na zníženie nákladov v tomto roku o 1 miliardu dolárov. V januári oznámila, že zruší 12 000 pracovných miest a preskúma strategické možnosti pre svoju spoločnosť Coyote v prostredí slabého dopytu a nadmernej kapacity v odvetví nákladnej dopravy.

FedEx pôsobí vo viac ako 45 krajinách a teritóriách v Európe a podľa webovej stránky zamestnáva vyše 52 000 ľudí.

The post Dve najväčšie doručovacie spoločnosti budú prepúšťať. Prácu stratia tisícky kuriérov appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie