Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dvě promigrační neziskovky žalují bývalého šéfa Frontexu za to, že chtěl střežit hranice

Před časem jste si zde mohli přečíst o peripetiích bývalého šéfa Frontexu Fabrice Leggeriho, jehož představa o fungování této organizace byla velmi rozdílná od představy vedení EU, zejména pak eurokomisařky Ylvy Johanssonové, pod jejímž vedením se již zcela oficiálně stala z Frontexu jen další pašerácká neziskovka. V podstatě i tato epizoda, která vedla k odchodu […]
Menej ako 1 min. min.

Před časem jste si zde mohli přečíst o peripetiích bývalého šéfa Frontexu Fabrice Leggeriho, jehož představa o fungování této organizace byla velmi rozdílná od představy vedení EU, zejména pak eurokomisařky Ylvy Johanssonové, pod jejímž vedením se již zcela oficiálně stala z Frontexu jen další pašerácká neziskovka.

V podstatě i tato epizoda, která vedla k odchodu tehdejšího šéfa Frontexu, je potvrzením faktu, že i Migrační pakt má za účel výměnu evropských obyvatel podpořit a ne ji omezit.

EU vládnou progresivci a neziskovky, především ty promigrační mají šanci na velmi slušné dotace. Přitom jen škodí, neboť jejich právníci v různých zemích dlouhodobě konají proti zájmům Evropanů, ale v zájmu dobyvatelů našeho kontinentu.

Poté, co bývalý šéf Frontexu oznámil, že v dresu francouzské RN (strana Marine le Pen) míří do europarlamentu, přichází žaloba od dvou promigračních neziskovek.

Jde o další z mnoha účelových snah, ke kterým dochází po celé Evropě a jejichž cílem je drtivě srazit preference politických stran, které náleží k velmi nepohodlné frakci (ostatně, také u nás je již možné tyto snahy zaznamenat).

Dvě neziskovky podaly stížnost na „spoluúčast na zločinech proti lidskosti“ proti bývalému šéfovi správy hranic EU Fabrice Leggerimu, a to jen několik týdnů předtím, než se očekává, že bude zvolen poslancem Evropského parlamentu za národní konzervativní Rassemblement National (RN).

Jeho údajný zločin? Snaha zabránit nelegálním přistěhovalcům ve vstupu do EU. Mnozí by si mohli myslet, že tímto dělal svou práci šéfa Frontexu, agentury EU pro správu hranic. Nicméně podle EU k tomuto účelu Frontex neslouží.

Neziskovky podaly v pondělí v Paříži občanskoprávní žalobu na Leggeriho a tvrdí, že se během svého působení v čele agentury Frontex v letech 2015 až 2022 zapojil do porušování lidských práv tím, že bránil skupinám ilegálů dostat se přes Středozemní moře do zemí EU a umožňoval takzvané „vytlačovací“ operace proti nelegálním migrantům.

Žaloba se točí kolem spolupráce agentury Frontex s libyjskou pobřežní stráží v době, kdy byl Leggeri u kormidla. Neziskovky tvrdí, že návrat migrantů do Libye učinil Leggeriho a organizaci potenciálně spoluviníky „zločinů proti lidskosti.“

Leggeri obvinění odmítl jako politické manévry s cílem zdiskreditovat ho a zdiskreditovat kandidátku RN během evropských voleb.

„Když jsem byl v letech 2015 až 2022 ředitelem agentury Frontex, zachránila tato evropská agentura na moři více než 350 000 migrantů v souladu s mezinárodním mořským právem,“ dodal.

Jenže většina z nich byla navrácena do zemí mimo EU, odkud vyrazili (Libye, Turecko, Srbsko apod.), což je v rozporu s pravidly EU, podle kterých musí být dopraveni na území evropského státu, kde jim musí být umožněno požádat o azyl.

Leggeri se dostal na titulní stránky novin v únoru poté, co RN oznámila, že bude jejich kandidátem číslo tři pro volby do Evropského parlamentu.

Řekl: „Eurokraté nepovažují migraci za problém, ale spíše za projekt: to mohu dosvědčit.“

Občanskoprávní žalobu proti Leggerimu podaly levicové neziskovky Ligue des Droits de l’Homme (LDH) a Utopia 56, které jsou ve francouzském tisku známé svým státním a dokonce korporátním financováním.

Utopia 56, známá svou prací na zřizování uprchlických táborů po celé Francii, zejména v Calais, již dříve využívala právní prostředky k napadání úřadů. Skupina pro otevřené hranice v úterý vydala prohlášení, v němž obvinila Legerriho z mučení ve spojení s libyjskými a řeckými představiteli.

Leggeri přešel do ofenzívy na sociálních sítích a řekl, že „se již připravují stížnosti na pomluvu proti několika členům LFI (krajně levicová strana La France Insoumise), kteří veřejně vznesli tento druh zcela nepodložených obvinění.“

Očekává se, že politik bude po červnu vlivnou postavou bruselské pravice spolu s předsedou RN Jordanem Bardellou, který stojí v čele stranické kandidátky.

Leggeri má silnou podporu svých stranických kolegů. Europoslankyně RN Patricia Chagnon-Cleversová obhajovala bývalého šéfa Frontexu ve výboru pro vnitřní věci Evropského parlamentu a konkrétně poukázala na tendenci „představitelů ‚tábora dobra‘ soudit lidi za vinné, aniž by je vůbec vyslechli“.

Očekává se, že migrace bude hlavním tématem červnových voleb do Evropského parlamentu, přičemž pokusy EU zprostředkovat příliv ilegálů do Evropy prostřednictvím migračního paktu označují mnozí odpůrci za cynické volební spiknutí.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie