Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dvě třetiny příjemců podpory v nezaměstnanosti v Německu jsou migranti

Téměř dvě třetiny obyvatel Německa, kteří pobírají podporu v nezaměstnanosti, mají migrační původ, ukázaly nové údaje Spolkového úřadu práce. Statistiky zveřejněné spolkovou agenturou a citované deníkem Die Welt ukázaly, že 63,1 % osob pobírajících tzv. občanský příjem neboli „Bürgergeld“ je migračního původu a „většina z nich nemá Německý pas.“ Německé noviny vysvětlily, že zatímco zaměstnanost […]
Menej ako 1 min. min.

Téměř dvě třetiny obyvatel Německa, kteří pobírají podporu v nezaměstnanosti, mají migrační původ, ukázaly nové údaje Spolkového úřadu práce.

Statistiky zveřejněné spolkovou agenturou a citované deníkem Die Welt ukázaly, že 63,1 % osob pobírajících tzv. občanský příjem neboli „Bürgergeld“ je migračního původu a „většina z nich nemá Německý pas.“

Německé noviny vysvětlily, že zatímco zaměstnanost meziročně roste, „protože Spolková republika dlouhodobě povoluje velmi vysokou imigraci lidí s nízkou kvalifikací, roste i počet migrantů, kteří jsou nezaměstnaní a pobírají sociální dávky.“

Podle těchto údajů se za „migranty“ považují všichni, kteří se sami nebo jejichž rodiče narodili bez Německého občanství, tj. migranti první a druhé generace.

Z 3,93 milionu osob, které měly v prosinci 2023 nárok na dávku financovanou daňovými poplatníky, bylo přibližně 2,48 milionu klasifikováno jako osoby migračního původu, přičemž 1,83 milionu příjemců nemělo Německé občanství.

Tento podíl se v jednotlivých spolkových zemích značně liší. V Hesensku, Bádensku-Württembersku a Hamburku tvoří migranti více než sedm z deseti příjemců, a to 76,4 %, 74,1 % a 72,8 %.

Existuje silná korelace mezi nárůstem počtu migrantů a procentem sociálních dávek, které dostávají migranti, což dává za pravdu tvrzení, že masová imigrace nízkokvalifikovaných pracovníků není pro největší Evropskou ekonomiku čistým přínosem.

V roce 2013 činil podíl Německé populace s migračním pozadím 20 %, přičemž 43 % příjemců sociálních dávek tvořili migranti. Dnes tvoří 29 procent Německé populace lidé narození v zahraničí a 63 procent dávek v nezaměstnanosti dostávají migranti.

V červenci loňského roku odpověděla parlamentní státní tajemnice na Spolkovém ministerstvu práce a sociálních věcí Anette Krammeová na žádost poslance Alternativy pro Německo Reného Springera, že počet Německých příjemců sociálních dávek se od roku 2010 snížil na polovinu, zatímco počet cizinců, kteří je pobírají, se zdvojnásobil.

Náklady daňových poplatníků od roku 2010 prudce vzrostly: z tehdejších 6,9 miliardy eur se zvýšily o 122 procent na dnešních přibližně 15,4 miliardy eur ročně.

Springer tehdy prohlásil, že Německo zoufale potřebuje zavést „restriktivní imigrační politiku, která účinně zabrání imigraci do našich sociálních systémů. Občanský příjem zavedený spolkovou vládou naopak působí jako magnet na imigranty.“

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Dvě třetiny příjemců podpory v nezaměstnanosti v Německu jsou migranti first appeared on Akta X.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie