Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dve zložky vám pomôžu schudnúť. Toto smoothie je skutočné zlato

20.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/zjuzjaka). Koktaily a smoothies sú ideálnou voľbou na jarné a letné dni, najmä keď chceme zhodiť pár kíl navyše. Z mnohých kombinácií ingrediencií sa oplatí vybrať červenú repu a banán. Prečo práve tieto dve ingrediencie spolu vytvárajú skutočný nápoj bohov? Prečo práve tieto dve ingrediencie spolu vytvárajú skutočný nápoj […]
Menej ako 1 min. min.

20.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/zjuzjaka).

Koktaily a smoothies sú ideálnou voľbou na jarné a letné dni, najmä keď chceme zhodiť pár kíl navyše. Z mnohých kombinácií ingrediencií sa oplatí vybrať červenú repu a banán. Prečo práve tieto dve ingrediencie spolu vytvárajú skutočný nápoj bohov?

Prečo práve tieto dve ingrediencie spolu vytvárajú skutočný nápoj bohov?
Foto: Shutterstock/zjuzjaka

Zvláštna kombinácia červenej repy a banánu? Tá chuť vás ohromí

Jar a leto prinášajú hojnosť ovocia a zeleniny. Je to ideálny čas na obohatenie nášho jedálnička o množstvo vitamínov a minerálov, ktoré sú ukryté práve v ovocí a zelenine.

Jedným zo smoothie, ktoré nám poskytne nielen veľa cenných ingrediencií, ale bude mať vplyv aj na chudnutie, je smoothie z červenej repy a banánu. Hoci sa kombinácia tohto ovocia a zeleniny môže zdať zvláštnou, prináša nášmu telu benefity a prekvapiť vás môže aj jej chuť.

Bohatosť podceňovanej červenej repy a sladkosť banánov

Červená repa je superhrdina medzi zeleninou. Podceňovaná červená repa sa v každodennom jedálničku často prehliada. Obsahuje dusičnany, ktoré zvyšujú prietok krvi do svalov. To môže mať pozitívny vplyv na fyzickú aktivitu a zabrániť únave. Okrem toho má protizápalové vlastnosti a pomáha svalom pri príprave na tréning. Ovplyvňuje taktiež regeneráciu po tréningu.

Červená repa je jednou z mála druhov zeleniny, ktorá obsahuje betalaíny.
Foto: shutterstock/Dani Vincek

Listy a korene červenej repy sú bohaté na živiny vrátane antioxidantov. Tie bojujú proti poškodeniu buniek a znižujú riziko srdcových ochorení. Červená repa je jednou z mála druhov zeleniny, ktorá obsahuje betalaíny. Sú to silné antioxidanty a vďaka nim má červená repa žiarivú farbu. Betalaíny znižujú zápal a môžu pomáhať chrániť pred rakovinou a inými chorobami.

Červená repa je bohatá na vlákninu a podporuje rast dobrých baktérií v črevách. Pomáha bojovať proti chorobám a posilňuje imunitný systém a to vďaka zvýšeniu množstva zdravých baktérií v tráviacom systéme. Zároveň nám dodáva energiu na celý deň. Vláknina tiež zlepšuje trávenie a znižuje riziko zápchy.

Kombinácia banánov a červenej repy

Banány obsahujú ľahko stráviteľné sacharidy a prírodné cukry, ktoré rýchlo dodajú energiu. Vďaka vysokej dávke draslíka môžu banány zabrániť kŕčom a udržiavať telo v hladkom chode.

Banány nás dobre zasýtia a to je počas chudnutia dosť dôležité. Obsahujú dôležité živiny, ktoré dokážu zlepšiť zdravie srdca. Banány pomáhajú kontrolovať krvný tlak a dokonca prispievajú k dobrej nálade. Kombinácia banánov a červenej repy v jednom smoothie pôsobí ako ochranný štít pre naše telo a navyše napomáha chudnutiu.

Banány pomáhajú kontrolovať krvný tlak a dokonca prispievajú k dobrej nálade.
Foto: sgutterstock/troshina

Ak si chceme smoothie spestriť, pridajme do neho bobuľovité ovocie, ktoré je tiež bohaté na antioxidanty a má protizápalové vlastnosti. V dôsledku toho sa zvýšia účinky červenej repy a banánov. Uľahčuje sa regenerácia po tréningu, pretože pomáha zmierniť bolesť svalov a zápal.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zelené smoothie je zdraviu prospešný nápoj, ktorý navyše neskutočne dobre chutí. Pripravíte ho z lacnej zeleniny

Za socializmu sa v Československu pila na raňajky. Napomáha tráveniu a znižuje hladinu cholesterolu v krvi

The post Dve zložky vám pomôžu schudnúť. Toto smoothie je skutočné zlato appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie