Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dynamika Bitcoin ETF a pohyby na trhu v júli 2024

Začiatok júla 2024 sa vyznačoval výrazným nárastom prílevu Bitcoinových ETF, pričom 1. júla bol zaznamenaný pozoruhodný denný prílev vo výške 129,45 milióna USD. Ide o piaty deň kladných tokov za sebou, čo je séria, ktorá upútala pozornosť trhu, najmä keď sa ceny Bitcoinu pohybujú v blízkosti hranice 63 000 USD. Schválenie a obchodovanie s Bitcoin […]
Menej ako 1 min. min.

Začiatok júla 2024 sa vyznačoval výrazným nárastom prílevu Bitcoinových ETF, pričom 1. júla bol zaznamenaný pozoruhodný denný prílev vo výške 129,45 milióna USD. Ide o piaty deň kladných tokov za sebou, čo je séria, ktorá upútala pozornosť trhu, najmä keď sa ceny Bitcoinu pohybujú v blízkosti hranice 63 000 USD.

Schválenie a obchodovanie s Bitcoin ETF v Spojených štátoch, ktoré sa začalo v januári 2024, poskytlo investorom regulovaný a dostupný prostriedok na získanie expozície voči Bitcoinu bez potreby priameho nákupu a skladovania tohto digitálneho aktíva. V prvých mesiacoch po schválení zaznamenali tieto ETF značný prílev a objem obchodov, s výnimkou fondu Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), ktorý od svojej premeny na ETF zaznamenal zanedbateľný prílev alebo výrazný odlev.

Prílev 129,45 milióna USD z 1. júla je obzvlášť pozoruhodný, pretože predstavuje najvyššiu hodnotu od 7. júna. Tento pozitívny posun v príleve sa zhodoval s tým, že cena Bitcoinu sa po takmer troch týždňoch, keď sa snažila prekonať kľúčovú úroveň odporu 62 000 USD, vrátila na úroveň 63 000 USD. Takéto pohyby naznačujú rastúcu dôveru investorov a potenciálnu zmenu nálady na trhu.

Z výskumu kryptoanalytickej platformy SoSo Value vyplýva, že najvyšší prílev zaznamenal fond Wise Origin Bitcoin Fund spoločnosti Fidelity s 1 030 BTC v hodnote 65 miliónov USD, nasledovaný fondom Bitwise Bitcoin ETF so 650 BTC v hodnote 41 miliónov USD. Okrem toho fond ARK 21Shares Bitcoin ETF zaznamenal prílev 205 BTC v hodnote 13 miliónov USD. Naproti tomu fondy iShares Bitcoin Trust a GBTC spoločnosti BlackRock, dva z najväčších spotových Bitcoin ETF podľa čistej hodnoty aktív, zaznamenali 1. júla nulové toky.

Tento vývoj vyvoláva otázky o budúcej trajektórii ceny Bitcoinu a úlohe ETF pri formovaní dynamiky trhu. Z historického hľadiska bol júl pre Bitcoin mesiacom pozitívnych výnosov a súčasné prílevy by mohli svedčiť o býčom sentimente investorov. Keďže trh naďalej trávi tieto prílevy a ich dôsledky, bude veľmi dôležité sledovať vzájomné pôsobenie medzi aktivitou ETF a pohybom ceny Bitcoinu.

Nedávne trendy v príleve Bitcoin ETF a odolnosť ceny kryptomeny v blízkosti hranice 63 tisíc USD vytvárajú zaujímavý obraz o smerovaní trhu. Či to znamená začiatok trvalého vzostupného trendu alebo dočasný výkyv, sa ešte len uvidí, ale zvýšená aktivita ETF je nepochybne vývojom, ktorý sa oplatí sledovať.

Zdroj: cointelegraph

Príspevok Dynamika Bitcoin ETF a pohyby na trhu v júli 2024 je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie