Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

E-autá spomalili, hybridy zas vystrelili nahor. Ako sa s neochotou zákazníkov vyrovnajú naše automobilky?

Predaje elektromobilov vysielajú pravidelne dobré aj zlé signály. Mnoho závisí od toho, na ktorú časť či ktorú konkrétnu krajinu sa pozeráte, v akom období, ako je nastavená na danom trhu dotačná politika a hlavne, aká tam je kúpna sila obyvateľstva.  Aj preto sa v poslednom období stávalo, že sa objavovali správy o rekordných predajoch, no […]
Menej ako 1 min. min.

Predaje elektromobilov vysielajú pravidelne dobré aj zlé signály. Mnoho závisí od toho, na ktorú časť či ktorú konkrétnu krajinu sa pozeráte, v akom období, ako je nastavená na danom trhu dotačná politika a hlavne, aká tam je kúpna sila obyvateľstva. 

Aj preto sa v poslednom období stávalo, že sa objavovali správy o rekordných predajoch, no zároveň aj správy o tom, aké zažíva tento typ pohonu prepady. 

Ak sa pozrieme na oficiálne dáta, tak vlani sa na celom svete predalo 13,7 milióna e-áut, čo je viac ako tretinový medziročný rast, podobný vykázali aj trhy v Európe. Na Slovensku sa pritom nezmenilo nič, keď sme v rámci Únie suverénne poslední.

Na hornú Nitru smeruje nový investor. Pomôže regiónu ale aj žilinskej Kii

Napriek tomu, že trend vyzerá pozitívne, nikto si nemôže zakrývať oči pred výkyvmi v predajoch v posledných mesiacoch. Ukončenie dotácií vo viacerých krajinách totiž spôsobilo, že náhle zhoršenie dopytu potvrdzovali všetky veľké automobilky vrátane Volkswagenu, BMW, Mercedes-Benz, Stellantisu aj Tesly.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 80% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie