Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

ECB bude pri ďalšom znížení úrokových sadzieb opatrná

Guvernér nemeckej centrálnej banky (Bundesbank) Joachim Nagel považuje úvahy o tom, či Európska centrálna banka (ECB) v blízkej budúcnosti pristúpi k ďalšiemu zníženiu úrokových sadzieb, za predčasné. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA. Musíme zostať opatrní, pretože neistota v súvislosti s budúcim hospodárskym a cenovým vývojom zostáva vysoká,“ uviedol v pondelok Nagel. […]
Menej ako 1 min. min.

Guvernér nemeckej centrálnej banky (Bundesbank) Joachim Nagel považuje úvahy o tom, či Európska centrálna banka (ECB) v blízkej budúcnosti pristúpi k ďalšiemu zníženiu úrokových sadzieb, za predčasné. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Musíme zostať opatrní, pretože neistota v súvislosti s budúcim hospodárskym a cenovým vývojom zostáva vysoká,“ uviedol v pondelok Nagel.

ECB minulý týždeň v súlade s očakávaniami uvoľnila menovú politiku prvýkrát za takmer päť rokov. Rozhodnutie odôvodnila spomalením rastu spotrebiteľských cien a zlepšením inflačného výhľadu. Rada guvernérov ECB svoju kľúčovú úrokovú sadzbu znížila o 25 bázických bodov na 4,25 % z 22-ročného maxima 4,5 %. Od júla 2022 banka v snahe zvládnuť prudký nárast inflácie po začatí vojny na Ukrajine desaťkrát po sebe zvýšila sadzby.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Inflácia v eurozóne opäť stúpa

Inflácia v eurozóne sa v poslednom čase opäť zrýchlila. V máji spotrebiteľské ceny medziročne vzrástli o 2,6 % po zvýšení o 2,4 % v apríli. Inflácia sa výrazne vzdialila od rekordnej úrovne 10,7 %, ktorú zaznamenala na jeseň 2022.

Cieľom ECB je dosiahnuť cenovú stabilitu v eurozóne v strednodobom horizonte s infláciou na úrovni dvoch percent. Podľa aktuálnych prognóz centrálnej banky tempo rastu cien v menovej únii dosiahne tento cieľ v roku 2026. Návrat k cieľovej hodnote však nie je vopred istý, upozornil Nagel.

The post ECB bude pri ďalšom znížení úrokových sadzieb opatrná appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie