Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Eduard Chmelár: KAŽDÝ, KTO HLÁSA VOJNU, BY MAL SKONČIŤ V PRVEJ LÍNII Pochádzam z vlasteneckej rodiny, ktorej príslušníci bojovali v česko-slovenských légiách i v Slovensko…

KAŽDÝ, KTO HLÁSA VOJNU, BY MAL SKONČIŤ V PRVEJ LÍNII Pochádzam z vlasteneckej rodiny, ktorej príslušníci bojovali v česko-slovenských légiách i v Slovenskom národnom povstaní a pre túto republiku niečo obetovali. Poznám hodnotu cti, odvahy, statočnosti a nikdy neprestanem prejavovať úctu a vďačnosť tým, ktorí zostali verní vlasti a boli za ňu ochotní položiť život. […]
Menej ako 1 min. min.

KAŽDÝ, KTO HLÁSA VOJNU, BY MAL SKONČIŤ V PRVEJ LÍNII

Pochádzam z vlasteneckej rodiny, ktorej príslušníci bojovali v česko-slovenských légiách i v Slovenskom národnom povstaní a pre túto republiku niečo obetovali. Poznám hodnotu cti, odvahy, statočnosti a nikdy neprestanem prejavovať úctu a vďačnosť tým, ktorí zostali verní vlasti a boli za ňu ochotní položiť život. Lenže keď počúvam militantné reči politikov ako bol dnešný prejav prezidenta USA Bidena v Normandii, mám pochybnosti, či je rebríček našich hodnôt správny a či by sme nemali vyzdvihovať skôr najvyššiu hodnotu života a mieru ako krvavej ľudskej obeti, ktorá svedčí skôr starovekým etnikám ako modernej humanistickej civilizácii.

V dávnych dobách, keď odvaha nebola lacná, viedli vojakov do boja samotní králi a kniežatá. Panovníci stáli na čele armád a sami išli príkladom ostatným. Neotravovali s tým ľud, bitku zviedli niekde na poli alebo inom dohodnutom mieste a víťaz si určoval podmienky. Dnes politickí lídri zutekajú pri prvom výstrele do bezpečnej vzdialenosti, no o to viac huckajú do boja iných. Pripomína mi to scénu z Tisícročnej včely, keď si generalita pripíjala šampanským vo vlaku, kým ľudia na fronte nezmyselne umierali.

Americký prezident dnes nehovoril ako predstaviteľ demokratického sveta, ale ako vodca teroristického štátu. Prirovnával Rusko k nacistickému Nemecku a vyhrážal sa mu, či si myslí, že americkí vojaci nie sú schopní postaviť sa jeho “nebezpečnej ideológii” znova. Znova?? Nebezpečnej ideológii?? Akej, prosím vás? Jediná ideológia, ktorou sa riadi Rusko, je nacionalizmus a kapitalizmus, v ktorom sa tak výrazne podobá na Spojené štáty. Mŕtvi z pláže Omaha pre Bidena nie sú hrdinami minulosti, sú to stavebné kamene jeho propagandy, z ktorých si postavil tribúnu. Podobne poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski je ochotný riskovať tretiu svetovú vojnu, keď odmieta znižovať napätie a odkazuje Putinovi: “nech háda, čo spravíme ďalej”. Kedy nám už konečne dôjde, že je to nezodpovedný šialenec ochotný uvrhnúť svet do jadrovej apokalypsy? A opäť raz – po koľkýkrát už? – papaláši ženú do vojny ako potravu pre kanóny iných, aby umierali za ich zvrátené záujmy.

Toto by mali všetci ľudia dobrej vôle odmietnuť. Zvlášť, ak tento “demokratický svet” vedie senilný dedo, ktorý netrafí na tribúnu alebo sa znenazdajky rozbehne za zmrzlinovým vozíkom ako batoľa. Vzoprime sa zvráteným príkazom takýchto nesvojprávnych vodcov! Dnes, zajtra pri voľbách do Európskeho parlamentu, vždy, keď sa politici budú chcieť živiť krvou svojich občanov. Progresívca poznáte podľa toho, že je ochotný obetovať váš život za ten svoj. Mali by sme to obrátiť a každý, kto hlása vojnu, by mal skončiť v prvej línii.



Zdroj: Eduard Chmelár

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie