Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Eko paradajky vo vašej záhrade. Zabudnite na postrek, môj dedko už roky vyrába domáce „antibiotikum“.

3.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RossHelen). Každý záhradkár pozná tú radosť a očakávanie, keď v záhrade rozkvitne prvá paradajka, ktorá je prísľubom šťavnatých paradajok dozrievajúcich na slnku v blízkej budúcnosti. Môj starý otec má na to svoj vlastný spôsob. Už roky si vyrába vlastné organické hnojivo a výsledky sú skvelé. Každý záhradkár pozná tú […]
Menej ako 1 min. min.

3.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RossHelen).

Každý záhradkár pozná tú radosť a očakávanie, keď v záhrade rozkvitne prvá paradajka, ktorá je prísľubom šťavnatých paradajok dozrievajúcich na slnku v blízkej budúcnosti. Môj starý otec má na to svoj vlastný spôsob. Už roky si vyrába vlastné organické hnojivo a výsledky sú skvelé.

Každý záhradkár pozná tú radosť a očakávanie, keď v záhrade rozkvitne prvá paradajka
Foto: shutterstock/RossHelen

Ako však potvrdia mnohí záhradkári, aj tá najstarostlivejšia starostlivosť môže mať za následok slabú úrodu, ak pôda nie je správne vyživovaná. Tu prichádzajú na rad hnojivá. Hoci existuje obrovský výber komerčných produktov, nič sa nevyrovná trvanlivosti a čistote doma vyrobeného hnojiva na paradajky.

Prečo si vybrať domáce hnojivo na paradajky a inú zeleninu?

Lákavosť domácich riešení často pramení z našej túžby kontrolovať, čo skončí v našich záhradách a nakoniec aj na našich tanieroch. Ak sa pozrieme na to, prečo by ste mali uvažovať o domácom hnojive na paradajky, osvetlíme vám jeho nespočetné výhody.

Vytváranie hnojív z domácich potrieb alebo záhradného odpadu nielenže znižuje záťaž pre životné prostredie, ale podporuje aj cyklický prístup k záhradkárčeniu. Keď používame organický odpad, ako sú banánové šupky alebo vaječné škrupiny, v podstate recyklujeme živiny, čím zabezpečíme, že nič nevyjde nazmar a naša zelenina bude bez chemikálií.

Toto je najlepšie domáce hnojivo pre paradajky. Môj starý otec ho robí každý rok

Zeleninové šupky sú ideálne na pridávanie do kompostu, sú plné dusíka, draslíka a fosforu. Pred výsadbou paradajok ich možno tiež zakopať do jamy. Najlepšie je to urobiť niekoľko mesiacov pred výsadbou, aby sa šupky mohli rozložiť.

Ak chcete dosiahnuť rýchlejšie výsledky, môžete si pripraviť „čaj“ zo zeleninových šupiek ako tekuté hnojivo pre vaše rastliny. Stačí pridať šupky do nádoby, zaliať ich vodou a nechať lúhovať jeden alebo dva dni. Potom sceďte a zalejte rastliny.

Ak chcete dosiahnuť rýchlejšie výsledky, môžete si pripraviť „čaj“ zo zeleninových šupiek ako tekuté hnojivo pre vaše rastliny
Foto: shutterstock/HiTecherZ

Moja rodina používa cibuľu aj ako prírodné hnojivo

Cibuľové šupky sú plné živín vrátane draslíka a vápnika, takže sú užitočnou zložkou domáceho hnojiva na paradajky. Môžete použiť suché vonkajšie šupky červenej aj bielej cibule. Existujú dva spôsoby použitia cibuľových šupiek – buď ich rozdrvíte a posypete nimi pôdu, alebo ich na týždeň namočíte do vody, scedíte a použijete ako silné tekuté hnojivo pre paradajky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pôda pre paradajky. Do akej pôdy zasiať a zasadiť paradajky?

Ako správne viazať paradajky? Tento trik používajú ostrieľaní záhradkári

The post Eko paradajky vo vašej záhrade. Zabudnite na postrek, môj dedko už roky vyrába domáce „antibiotikum“. appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie