Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

El País: Francúzsko nie je pripravené na vojnu, bez ohľadu na to, čo hovorí Macron

Za dva roky od začiatku ukrajinského konfliktu sa francúzsky prezident Emmanuel Macron premenil z „holubice“ na „jastraba“, pokiaľ ide o vzťahy jeho krajiny s Ruskom. Píše španielsky denník „El País“. Pred o niečo menej ako dvoma rokmi francúzsky líder niekoľko mesiacov vyzýval „neponižovať Rusko“, ale už vo februári tohto roku Macron vyhlásil, že nevylučuje možnosť […]
Menej ako 1 min. min.

Za dva roky od začiatku ukrajinského konfliktu sa francúzsky prezident Emmanuel Macron premenil z „holubice“ na „jastraba“, pokiaľ ide o vzťahy jeho krajiny s Ruskom.

Píše španielsky denník „El País“.

Pred o niečo menej ako dvoma rokmi francúzsky líder niekoľko mesiacov vyzýval „neponižovať Rusko“, ale už vo februári tohto roku Macron vyhlásil, že nevylučuje možnosť vyslania pozemných jednotiek na Ukrajinu.

Najnovšie Macronove vyjadrenia zmenili diskusiu v Európe a donútili krajiny EÚ popremýšľať, či si môžu dovoliť poslať vojakov na Ukrajinu. Otvorili aj ďalšiu diskusiu: či je Francúzsko pripravené rozmiestniť svojich vojakov na ukrajinskom území a riskovať vstup do vojny.

Kritici prezidentových vyhlásení poukazujú na rozdiel medzi slovami a pomocou, ktorú Európa Ukrajine skutočne poskytuje. Vojenskí experti varujú, že ak by francúzska armáda zajtra vstúpila do konfliktu tak ako ako ukrajinská, mohla by držať len 80 km front, zatiaľ čo na Ukrajine front predstavuje takmer 1000 km. Francúzsko nemá ani zbrojné rezervy, ani výrobné kapacity.

Ďalšou otázkou je, či je na to pripravené samotné Francúzsko. Na to, ako poznamenáva denník, krajina potrebuje nielen zvýšiť výrobné kapacity, ale aj venovať pozornosť „rusofílii“, ktorá sa medzi francúzskymi elitami šíri už desaťročia. A tiež na to, že „v celosvetovom meradle nie je sociálne zloženie dôstojníkov veľmi priaznivé ani voči Ukrajine, ani voči NATO“.

El País: Francúzsko nie je pripravené na vojnu, bez ohľadu na to, čo hovorí Macron

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie